
SAKTEREVOKSENDE Kylling

SAKTEREVOKSENDE KYLLING FRA DEN STOLTE HANE

Derfor velger vi saktevoksende kylling
Etter 30 år med kyllingproduksjon i Norge tar vi i et felles steg for enda bedre velferd for dyra. Den Stolte Hane legger om til saktevoksende kylling – med målsetning at kyllinger som vokser saktere får bedre helse og større mulighet til å utøve naturlig adferd.
Alle våre kyllinger vokser opp på aktive gårder, med tilgang til miljøberikelser som stimulerer nysgjerrighet og trivsel. Vi tror på at god dyrevelferd og bærekraftige valg går hånd i hånd – for dyra, for miljøet og for deg som velger kylling fra Den Stolte Hane
Våre produkter
VÅRE BESTE OPPSKRIFTER MED SAKTEREVOKSENDE KYLLING

Våre kokker har tatt frem en rekke fantastiske oppskrifter, som du kan kose deg med hele året.
Fra de varmeste høstsuppene, til nyttårsmiddag, eller en vårlig salat.
Våre gårder

Den Stolte Hane har sine røtter på Jæren, der både produksjonen vår og alle våre kyllingbønder holder til. Med alt samlet på ett sted – fra rugeri til gårder og produksjon – har vi korte avstander i hele verdikjeden.
Våre fjørfeveterinærer bistår bonde med faglig opplæring og kontroll og følger opp ved eventuelle utfordringer.
Det gir oss bedre kontroll, høyere kvalitet og alltid trygg, norsk og naturlig kylling.
En produksjon uten antibiotika og GMO
Selv om det ikke er naturlig i store deler av verden, er det for oss i Norge er det en selvfølge at kjøtt vi spiser er norsk, trygt, naturlig, uten veksthormoner og antibiotika.
I Den Stolte Hane bruker vi verken veksthormoner eller antibiotika i vår kyllingproduksjon.
Vår kylling spiser i all hovedsak norsk fôr fra de to Rogalandbaserte fôrmøllene Felleskjøpet og Fiskå. Kyllingene får ca 90% norsk matkorn og 10% ProTerra sertifisert soya.


Alle våre kyllinger vokser opp på AKTIVE GÅRDER.
Aktive gårder ivaretar kyllingens naturlige adferdsbehov gjennom å tilby strøbad der kyllingen får renset fjærene, ramper og platåer der kyllingen kan flakse og hvile, og halm og flis som kyllingen både aktiveres i og som de bruker til hvile.
I kyllinghuset tilpasses temperaturen kyllingens alder. Nyklekte kyllinger skal ha det varmt og godt, men temperaturen skrus ned mot ”romtemperatur” (20 grader) når de blir eldre. Kyllingene skal ha hvileperioder på dagtid i tillegg til normal nattesøvn. De har alltid mat og friskt vann tilgjengelig, og våre bønder ser til kyllingene flere ganger hver dag.
Les mer om aktive gårder her