SLIK LYKKES DU MED Kylling
kylling suksess Hurtig-gudie
Kylling er lett å få til, og den blir alt annet enn tørr hvis du bare følger noen ganske få og enkle tilberedningstrinn. Her er generell fremgangsmetode;
- Krydre med ønsket krydder før du legger den i pannen. Hvis du har god tid kan du enten tørr-marinere med dine favorittkrydder eller våt-marinere med en oljebasert marinade. La kyllingen ligge noen timer i krydder eller i marinade. Da blir den ekstra god.
- Stek kyllingen i stekepanne og ovn. Da blir den best:
- Stek først i stekepanne for å få en fin stekeskorpe: Først med olje, og ha i smør helt til slutt.
- Etterstek i stekeovn: Sett stekeovnen på 180 grader og stikk steketermometer i den kjøttfulle delen av kyllingen og legg i en ildfast form.
- Sett formen i ovn på midterste rille.
- Når steketermometeret har nådd 68-69 grader, tar du ut kyllingen og lar den hvile slik at temperaturen kommer opp mot 70-72 grader.
- Vent noen minutter med å skjære.
- Perfekt resultat som ikke blir overstekt eller understekt.
- NYT!
slik lykkes du med ulike stykningsdeler
Ulike stykningsdeler krever ulik behandling. Lår og vinger inneholder ben, men også mer fett enn kyllingfilet. Den magre fileten blir lettere tørr – under finner du spesifikke råd til ulike stykningsdeler – så kan du brilljere på kjøkkenet uansett råvare.