Om oss

Om oss

stolt leverandør av norske egg og kylling

Vår historie startet tilbake i 1999, med en gjeng ildsjeler på Jæren som ville utfordre monopolistiske tilstander, og vi har i dag omlag 380 ansatte fordelt på våre 4 ulike lokasjoner. Vi er eid av det svenske børsnoterte selskapet Scandi Standard – men alle innsatsfaktorer er norske; kyllingen, våre bønder, våre produksjonslokaler og vår administrasjon. Fordelen med å være en del av Scandi Standard er læring på tvers av markeder og stordrift på innkjøp av nytt utstyr. Dette bidrar til at vi raskere kan omstille og ta i bruk ny teknologi for å nå vår overordnede visjon om å komme så nær klimanøytral produksjon som overhodet mulig i 2030.

Vi skal levere de beste produkter til forbruker. gjennom å ha knyttet til oss gode bønder. Våre dyktige bønder har som mål å levere den aller beste kvaliteten på våre produkter. Vi skal også ha effektiv produksjon og gode relasjoner både til kjede og til forbruker.

Kylling fra jæren

Kyllingproduksjonen vår holder til på Jæren i Rogaland. De siste årene har vi vokst fra å ha 32 stolte Jær-bønder til å ha i overkant av 90 bønder på Jæren knyttet til vår kyllingproduksjon. Vi er deleier i Nærbø kyllingslakteri, som ligger vegg i vegg med våre produksjonslokaler på Nærbø.

EGG FRA TRØNDELAG OG ØSTLANDET

Vi har i tillegg omlag 70 bønder knyttet til vår eggproduksjon, og vårt eggpakkeri ligger i Ski i Akershus. Vi leverer kun frittgående, frilands- (utegående) og økologiske egg til norsk dagligvare.
Vi er vanvittig STOLTE av å få bidra til at dine måltider både blir sunne og smakfulle – med god samvittighet for både deg, kloden og for dyra.

Einar – en av våre STOLTE kyllingbønder fra Jæren

kjedenøytral aktør i flere kanaler

Den Stolte Hane er en stolt, kjedenøytral kylling- og eggprodusent som både leverer egne merkevarer og Private labelprodukter (PL) innen hvitt kjøtt og egg. Våre varemerker er Den Stolte Hane i forbrukermarkedet, og Vestfold Fugl innen storhusholdning. Både for egg og for kylling har vi egen og uavhengig verdikjede fra produsent til produksjon og til forbruker.

dagligvare

Vi har en betydelig markedsposisjon innen kylling. Tall fra NielsenIQ viser at Den Stolte Hane hadde en markedsandel på over 30% i verdi på fersk og frossen kylling i 2021. For egg har vi en markedsandel på 25% i 2021.

stor-husholdning

Vi er grossist og en kjedenøytral aktør innenfor Storhusholdning. Markedsandelen er på ca. 20% (Intrack 2022). Vi leverer et skreddersydd utvalg til restaurant, kantine, catering, hotell, offentlige institusjoner, samt bensin og kiosk.

industri

Vi leverer også kylling til industrikunder. Det vil si kunder som bruker våre kyllingprodukter i sine produkter (eks som ingrediens i ferdigretter).

et godt valg

for

KLODEN, DYRA og DEG

Les mer om vår bærekraftstrategi

vårt bidrag

Vårt bidrag inn i klimadebatten er å få norske forbrukere til å bli klar over fordelene til norsk kyllingproduksjon. Som animalsk proteinkilde er vi i Norge i verdensklasse både hva angår klimaavtrykk (ca 2kg Co2 ekvivalenter pr kg kyllingkjøtt), dyrevelferd og tetthet på kyllinggårder, mattrygghet og nulltoleranse for bruk av antibiotika. Hos den Stolte Hane er alle våre gårder AKTIVE GÅRDER. Dette vil si at vi tilrettelegger for at kyllingene våre skal få tilfredsstilt sine naturlige adferdsbehov: Lek, klatring og hvile i høyden, behov for trygghet og tilfluktssteder, behov for å rense fjørprakt med strøbad, fastsatte hvileperioder, og selvsagt behovet for alltid å ha tilgang på mat og vann.

Samtidig skal vi være i forkant ved å tilby nye, sunne og spennende produkter til forbruker. Vi skal inspirere med oppskrifter, og få frem ulike måter å bruke den gode norske kyllingen.

Les mer om Aktive Gårder

Den Stolte Hane skal være ET GODT VALG. For kloden, for dyra og for deg.

Vårt lille hovedkontor ligger på Bryn i Oslo, og har besøksadresse Brynsveien 5, 0667 Oslo.

Kontakt oss