VI KLIMAMERKER ALLE PRODUKTENE VÅRE!

Du har nettopp kjøpt eller vurderer å kjøpe et produkt fra Den Stolte Hane, og er nå nysgjerrig på klimaavtrykket til produktet.

Her finner du enkel informasjon om klimamerking, klimamerkede oppskrifter og konkrete klimaberegninger.

KLIMAMERKE

HVORFOR KLIMAMERKER VI?

Den Stolte Hane har sammen med Carbon Trust klimaberegnet produkter fra fôr til bord. Vi har jobbet lenge med å klimamerke produktene våre, så det skal være enklere for deg å ta gode valg

KLIMABEREGNING

HVORDAN VI HAR GJORT DET

Den Stolte Hane har sammen med Carbon Trust klimaberegnet produkter fra fôr til bord. Men hva er klimaavtrykket til hvert enkelt produkt?

CARBON TRUST

EN UAVHENGIG PARTNER MED LANG ERFARING

Carbon Trust ble grunnlagt i 2001 av den britiske regjeringen med formål å drive dekarbonisering for bedrifter, myndigheter og finansinstitusjoner.

I 2007 var Carbon Trust først i verden med lansering av klimamerke for måling av karbonfotavtrykk, og lanserte samtidig verdens første sertifisering klimaavtrykk med offentlig standard. Siden den gang er standarden både bygget ut, og lansert i en rekke land utover Storbritannia.

Carbon Trust jobber i dag aktivt for å bidra til å finne løsninger på klimakrisen, og støtte bedrifter, slik som Den Stolte Hane, på veien mot NetZero.

ENKELT & KLIMAVENNLIG

SUNNE OG KLIMAVENNLIGE OPPSKRIFTER

Det trenger ikke være vanskelig å gjøre klimavennlige valg på kjøkkenet. Med noen få grep og enkle ingredienser kan du gjøre en stor forskjell.

REDUSER MATSVINNET!

TIPS FRA ROBERT

Matsvinn er en stor klimautfordring både for oss som produserer mat, og for forbrukerne der hjemme. Bli inspirert med våre restematoppskrifter!

SELVTEST!

Vi vil gjøre det mulig for deg å ta beviste valg, og å finne ut nøyaktig hvordan det du spiser påvirker planeten. For å komme i gang kan du ta vår uhøytidelige selvtest.

Carbon Trust og Den Stolte Hane mener at hele livsløpet skal med. Selv om produksjonen av kylling foregår på samme måte, er ikke avtrykket likt for alle produkter. Hvordan produktet tilberedes, og hvilken del av fuglen som benyttes vil spille en rolle.

Vår klimasertifisering omfatter hele verdikjeden, fra fôrproduksjon, til foreldredyr, på våre gårder, i produksjon, transport til kunde, kjøling og håndtering i butikk og ikke minst både stekesvinn og matavfall hjemme hos deg.

LITT AV VÅRT ARBEID

VEIEN TIL Å REDUSERE KLIMAAVTRYKK

FÔR

Fôrproduksjon, spesielt soya, og omdanningen til kjøtt står for den største klimapåvirkningen ifølge Carbon Trust.

Emballasje

Vi er forpliktet til PLASTLØFTET og jobber hver dag for å redusere bruken av plast.

et godt valg for kloden, dyra og deg