BLI MED INN PÅ Mesterkokkens Kjøkken
på mesterkokkens kjøkken
Kylling er en unik råvare. Høy andel protein, vitaminer, lite fett og lite karbohydrat – og ikke minst hyllet og elsket i nesten alle verdens matkulturer.
Men vi nordmenn synes kylling kan være vanskelig å lykkes med, og der andre matkulturer marinerer, friterer eller helsteker, nøyer vi oss ofte med å oversteke kyllingfilet.
Det ønsker vi å gjøre noe med.
«Kylling er ikke vanskelig å lykkes med. Du må bare ha de riktige verktøyene»
Peder Støylen
Sammen med vår entusiastiske Gårdsklekket-ambassadør, Johan, har vi fått være med å lage mat med Peder Støylen. Peder er utdannet kokk. Har erfaring fra Maemo og jobber til daglig som kjøkkensjef på den lille Hrimnir Ramen, som ligger i Maridalsveien i Oslo – og akkurat som oss elsker han kylling.
la deg inspirere!
Vår Gårdsklekkede kylling er selvskreven når Peder Støylen skal lære bort sine kokkekunster. I tre episoder følger vi Johans kunnskapsutvikling innen kylling. Fra håndtering av råvare til å lage de mest fantastiske kyllingretter. Er du klar for hel saltbaket kylling? Vi får vann i munnen bare av å se på.
På mesterkokkens kjøkken
fordi gode ting tar mer tid
en hel kylling metter mange
Del enkelt opp Gårdsklekket kylling med Johan
Å kjøpe hel kylling kan være skummelt for noen, men med enkle tilberedningstips både for hel kylling kommer man raskt over redselen.
Mange kvier seg også for å begynne å dele opp hel kylling – Johan viser hvordan man best forvalter hel kylling. Og det mest geniale. Av skroget lager du deilig kyllingkraft når du er ferdig. Masse deilig kjøtt, og herlig kraft på kjøpet
fra stolte familiegårder
Bli med til våre Gårdsklekket-Gårder på Jæren
Møt Einar, Kjell Ingar, Jo, Tommy og ErlendOppskriftene fra serien
mestermøte
Bli med på Johans reise – se alle EPISODENE under
se alle episodene her
Episode 1 – De ulike stykningsdelene
Episode 2 – Kyllingkraft
Episode 3 – Saltbaket kylling