Mesterkokkens Kjøkken

BLI MED INN PÅ Mesterkokkens Kjøkken

Peder Støylen. Kokk og kjøkkensjef på Hrimnir Ramen

på mesterkokkens kjøkken

Kylling er en unik råvare. Høy andel protein, vitaminer, lite fett og lite karbohydrat – og ikke minst hyllet og elsket i nesten alle verdens matkulturer.

Men vi nordmenn synes kylling kan være vanskelig å lykkes med, og der andre matkulturer marinerer, friterer eller helsteker, nøyer vi oss ofte med å oversteke kyllingfilet.

Det ønsker vi å gjøre noe med.

«Kylling er ikke vanskelig å lykkes med. Du må bare ha de riktige verktøyene»

Peder Støylen

Sammen med vår entusiastiske Gårdsklekket-ambassadør, Johan, har vi fått være med å lage mat med Peder Støylen. Peder er utdannet kokk. Har erfaring fra Maemo og jobber til daglig som kjøkkensjef på den lille Hrimnir Ramen, som ligger i Maridalsveien i Oslo – og akkurat som oss elsker han kylling.

gårdsklekket

Klekket og oppvokst på samme gård

Se alle Gårdsklekketproduktene her

la deg inspirere!

Vår Gårdsklekkede kylling er selvskreven når Peder Støylen skal lære bort sine kokkekunster. I tre episoder følger vi Johans kunnskapsutvikling innen kylling. Fra håndtering av råvare til å lage de mest fantastiske kyllingretter. Er du klar for hel saltbaket kylling? Vi får vann i munnen bare av å se på.

Se episodene her!

På mesterkokkens kjøkken

fordi gode ting tar mer tid

en hel kylling metter mange

Del enkelt opp Gårdsklekket kylling med Johan

Å kjøpe hel kylling kan være skummelt for noen, men med enkle tilberedningstips både for hel kylling kommer man raskt over redselen.

Mange kvier seg også for å begynne å dele opp hel kylling – Johan viser hvordan man best forvalter hel kylling. Og det mest geniale. Av skroget lager du deilig kyllingkraft når du er ferdig. Masse deilig kjøtt, og herlig kraft på kjøpet

Se Johans oppskrift på kyllingkraft her


Å koke kraft på kyllingskrog er ikke vanskelig. Ta av alt spiselig kjøtt. Ha skroget i en gryte med vann og grønnsaker, og kok. Tilsett krydder eller urter avhengig av hva du skal bruke kraften til. Ønsker du en kraftigere og mer smaksrik kraft lar du kraften koke lenge.

Se Johans videooppskrift på kyllingkraft i lenken over.
Kylling og grønnsaker
Du kan redusere kraften ved å koke lenger

fra stolte familiegårder

Bli med til våre Gårdsklekket-Gårder på Jæren

Møt Einar, Kjell Ingar, Jo, Tommy og Erlend

Oppskriftene fra serien

mestermøte

Bli med på Johans reise – se alle EPISODENE under

se alle episodene her

Episode 1 – De ulike stykningsdelene

Episode 2 – Kyllingkraft

Episode 3 – Saltbaket kylling

Ønsker du mer inspirasjon?

Se våre beste Gårdsklekketoppskrifter her