På kjøkkenet med Gårdsklekket
møt mesterkokken
«Kylling er ikke vanskelig å lykkes med. Du må bare ha de riktige verktøyene»
Peder Støylen
Vår Gårdsklekkede kylling er selvskreven når Peder Støylen skal lære bort sine kokkekunster. Han har erfaring fra Maemo og jobber til daglig som kjøkkensjef på den lille Hrimnir Ramen, som ligger i Maridalsveien i Oslo – og akkurat som oss elsker han kylling.
I tre episoder følger vi Johans kunnskapsutvikling innen kylling. Fra håndtering av råvare til å lage de mest fantastiske kyllingretter. Er du klar for hel saltbaket kylling? Vi får vann i munnen bare av å se på.
…..så la oss komme igang!
EPISODE 1
God grunnkunnskap er den beste starten
Lær hvordan du stykker opp en kylling så effektivt som mulig.
Imponer med confitering, det er enklere enn du tror!
Episode 2
Bruk hele dyret!
En god kraft er grunnleggende for mange matretter. Lag den selv, og ta i bruk hele dyret. Her viser Peder hvordan du kan få tre ulike ut fra samme kjelen.
Episode 3
Lag en middag som blir kveldens samtaleemne
Det å saltbake en kylling er ikke vanskelig, men vil garantert bli det store samtaleemne blant gjestene.
Ved å bake kyllingen inn i saltdeig beholdes mer av fuktigheten gjennom stekingen, og gir sammen med fyllet i kyllingen en helt ny smaksopplevelse.
Se oppskriften