Middagstips-old

Våre beste Middagstips-old

Våre beste

MIDDAGSTIPS

Vi elsker god mat, og vil veldig gjerne vise hvordan du kan bruke kyllingene og eggene vi produserer, og gi deg ny inspirasjon og selvtillit til å lage noe nytt til middag denne uka.

Finn din indre baker

Mesterbaker Nils

Vi har vært på besøk hos mesterbaker Nils Olav Heggdalsvik, en baker med ekte kjærlighet for faget. Han sitter med en enorm kunnskap om både brød og boller.

Har du lyst til å utforske dine egne bakeferdigheter? Her kan du lære hvordan du lager saftige skoleboller, sprø wienerbrød og søte brioche boller. Med eggene Solgul Plomme får vi i tillegg en fantastisk eggekrem som passer til alt. Kjenn lukten av bakst på kjøkkenet og overrask noen du er glad i med deilige hjemmelagde boller!

Se oppskrifter på bakevarer her

God sommer!

Sommerens salater

Nå er tiden inne for varme sommerkvelder, koselige utendørsopplevelser og deilig sommermat med venner og familie. Sommeren er full av fart og spenning, og vi har plukket frem våre beste salatoppskrifter som er raske og enkle og gjør deg mett. Passer perfekt til din sommerlunsj – eller middag. Helt ypperlig for den som blir lei av grillpølser og vil unne seg noe ekstra godt i sommervarmen.

Kremet pastasalat

Herlig kremet pastasalat perfekt til piknik i parken. Nyt et godt måltid selv om du er utendørs! Dette er smaken av sommer.

Kremet pastasalat

Asiatisk nudelsalat

Drøm deg til Asia med denne fantastiske asiatiske nudelsalaten. Lag en fantastisk kyllingsalat med pac soi og friske grønnsaker. 

Asiatisk salat

Grillet paprikasalat

Visste du at paprika inneholder omtrent tre ganger mer C-vitamin enn appelsiner? Perfekt sommermiddag og enkel grill.

Grillet paprika

Herlige oppskrifter på

kyllingWraps

Ta med deg en rask og smakfull lunsj når du skal ut på oppdagelsesferd i sommer! Perfekt for piknik i parken, eller et enkelt måltid med venner på hyttetur. Det blir sjeldent søl og gris med en god wrap i hånda, så disse kan du ta med deg uansett hvor du befinner deg. Her har vi samlet fire fantastiske oppskrifter på wraps med mange herlige smakskombinasjoner. Om du elsker indiske krydre, god klassisk BBQ, eller sunn og frisk mango, vil du garantert finne din favoritt. Enkelt og raskt!

Se oppskrifter på wraps her

Raske og saftige

Ostesmørbrød

Mat på farta, piknik i parken, deilig smeltet ost en regnværsdag? Med ferske smakfulle ostesmørbrød kan du nyte lunsjen til alle anledninger. Vi har samlet fire fantastiske og raske oppskrifter på hot melt sandwicher med mør kylling og spennende tilbehør. Har du smakt mac’n cheese på sandwich? Smelter i munnen! Oppskriftene varierer med alt fra frisk ananas, spicy jalapeños og crispy surdeigsbrød. Nyt!

Se oppskrifter på ostesmørbrød her

Endelig tid for

Grill

Grillspyd, kyllingbryst og marinade. Grillsesongen er i gang! Varme sommerkvelder og lyse dager er noe vi alle gleder oss over. Lukten av grillmat i nabolaget er et sikkert tegn på at nå er det på tide å finne frem forkleet og nyte deilige grillretter sammen med de vi er glade i. Vi har samlet våre beste grilloppskrifter med Gårdsklekket kylling som du kan nyte i sommer. God middag!

Våre grilloppskrifter Tre oppskrifter på grillspyd

Kokkenes beste

Kyllingretter

Vi har tatt turen til restaurant Brasserie Coucou og grillrestaurant Kullt i Oslo for å utfordre fire ivrige kokker til å imponere hverandre med kreative kyllingretter. Engelskmannen Max disker opp med en moderne vri på den tradisjonelle retten Sunday Roast, mens Eirik tar fatt på sesongvarer som asparges. Stian viser sine beste kjøkkentips over den glovarme kullgrillen. Klarer kokkene å imponere hverandre? Se de tre episodene for å bli inspirert! Kanskje du selv vil prøve deg på en skikkelig kokkeutfordring?

Se kokkenes kyllingretter her

Fantastiske oppskrifter til

17. mai

Vi feirer en litt annerledes nasjonaldag i år, og da er det minst like viktig at vi koser oss litt ekstra med det vi kan, nemlig god mat og drikke. Egg har i alle år vært en tradisjonsrik råvare som ofte dukker opp i mange ulike former på koldtbordet. Om du serverer eggerøre med spekematen, søte kaker som pavlova eller en lekker eggesalat, vil man alltid være trygg på at retten faller i god smak hos de fleste. Vi har samlet våre beste oppskrifter på enkle og raske eggeretter som passer perfekt til 17. mai eller en god lørdagsfrokost.

Oppskrifter til 17. mai Tre oppskrifter på eggerøre

Lag et italiensk måltid med

Pasta

Finn din indre italiener og bli med på en reise blant hjemmelagde sauser, fersk pasta og tilberedning av saftig kylling.
Italienske matretter baseres ofte på få ingredienser, og med høyt fokus på kvalitet og gode råvarer. Enkelt og godt. Tradisjon har stått sterkt i Italias matkultur, med røtter så langt tilbake som til 300-tallet f.vt. Gjennom århundrer har matkulturen utviklet seg til å bli høyt verdsatt av hele verden. Vil du lære hvordan du lager gode klassiske italienske middagsretter fra bunnen av? Peder Støylen tar deg med inn på det italienske kjøkkenet og viser deg hvordan du skaper gode måltider fra bunnen av.

Italienske pastaretter

Canneloni

Imponer middagsgjester med en smakfull Italiensk vri på lasagne. Canneloni er en type lasagne der du ruller kjøttfyllet i ferske pastaruller, og topper med en fantastisk bechamelsaus og karamellisert ost.

Se oppskriften her

Kylling parmesan

Drøm deg til Italia med denne panerte kyllingretten toppet med hjemmelaget tomatsaus, mozzarella og parmesan. En tradisjonell rett fra Italia som stammer helt tilbake fra det 20. århundre.

Se oppskriften her

God middag!

Kylling i ovn

Hel ovnsbakt kylling er et godt utgangspunktet for en fantastisk middagsopplevelse med kylling. Den er lett å lage, samtidig som du kan kombinere uendelige ingredienser, krydder og teknikker for å få vidt forskjellige resultat. Kylling finner du dessuten i de aller fleste store matkulturene i verden, en ekte klassiker. Her er noen av våre absolutt favoritter

Langtidsstekt

Benytt muligheten, putt det du liker i formen og la det stå! Dette forslaget er med urter, sitron og honning.

Langtidsstekt kylling

Øldampet

Om du lar ølen fordampe i ovnen sammen med kyllingen, setter den et særpreg og nydelig smak på kjøttet.

Øldampet kylling
kylling i ovn

Saltbakt

En spennende måte å lage helstekt kylling på, som garantert vil gi deg saftig kylling.

Saltbakt kylling

Hele verdens ingrediens

EGG

Uansett hvilket hjørne av verden du befinner deg i, vil egget være en viktig ingrediens på kjøkkenet. Egg er blant de mest allsidige matvarene som finnes. Fra eggerøre til hardkokt egg, blir egg konsumert forskjellig av kulturer over hele verden. Tilberedningsmetodene er nesten ubegrensede. Har du lyst til å lære hvordan man lager Kai Jeow eller Shakshuka? Vi har samlet noen gode eggoppskrifter fra spennende land og kulturer.

Eggoppskrifter fra spennende matkulturer

Opplev

Meksikansk MAT

Meksikansk mat. Herlige marinader og langtidsstekt kjøtt, kombinert med en rekke tilbehør som flere kjøkken senere har adoptert, og den sosiale serveringen i en taco tortilla lefse. Den familiekjære kulturen skinner virkelig igjennom når man ser hvordan bordene dekkes og hvordan alle de små rettene kombineres sammen. Har du lyst til å lære? Vi har vært med Daniel Marrocin på kjøkkenet for å lære ekte autentisk meksikansk kylling.

Autentisk meksikansk kylling
meksikansk taco

Mixiote de pollo

Mixiote de pollo, et urgammel meksikansk festmåltid som har gått i generasjoner. Overrask middagsgjestene med kaktussalat, meksikansk ris og kylling i bananblader.

Se oppskriften her

Adobada kylling taco

Herlig adobada marinert hel kylling med alle de klassiske tilbehørene. Perfekt samlingspunkt for et sosialt måltid. Servert i hjemmelaget eller ferdig tortilla lefse.

Se oppskriften her

Spiseklar

Har du lyst på meksikansk mat, men ikke tiden til å stå lenge på kjøkkenet? Vi har Spiseklar lårfilet med Taco, perfekt mat på farten!

Se oppskrifter med Spiseklar her

Inspirasjon

ENKLE retter

Fem enkle retter med fem ingredienser. Lett å planlegge og lette å lage!

Med Spiseklar kylling går også matlagingen raskt. Ingenting er bedre enn det når du ikke har tid til å stå lenge på kjøkkenet!

Raske og enkle middagstips med kylling

Inspirasjon

EN TOUCH AV ASIA

Lyst til å prøve noe annerledes med kylling på kjøkkenet? Disse tre rettene tar alle inspirasjon fra asiatiske teknikker og smaker. Ikke så vanskelige å lage som du skulle tro, og kanskje et kjærkomment avbrekk fra de vanlige middagene i repertoaret.

Dumplings

Lag deilige dumplings hjemme, kan serveres alene eller i en varm suppe.

Dumplings

Springsrolls

Friske, knasende sommerruller med smaken av Asia.

Springrolls

Pita

Pita inspirert av Midtøsten, med hummus og aubergine.

Pita