Hjemmelaget pasta

Ta pastamiddagen til nye høyder med hjemmelaget pasta

Pastadeig

Du trenger:

2 hele egg

3 eggeplommer

300 g hvetemel

5 g salt

1 ss olivenolje

Slik gjør du:

Pastadeig

Hell ut melet direkte på kjøkkenbenken og lag en god grop til eggene.

Ha i to hele egg og tre eggeplommer, salt og olivenolje.

Sprekk eggeplommene med en gaffel og begynn å blande eggene forsiktig inn i melet.

Integrer mer og mer mel i eggene mens du rører.

Når blandingen har blitt tykk nok til å håndteres med fingrene går du over til å kna den til en fast og fin deig.

La den så hvile i minimum 30 minutter, eller over natten om du har tid.

Koking og blanchering

Finn frem den avkjølte pasta deigen, kjevle og pastapresse. (Hvis du ikke har pastapresse går det fint å bruke kun kjevle.)

Kjevle ut elementer tynne nok til å passe i pastapressen på tykkeste innstilling. Rull pastaen gjennom pressen nivå for nivå til de har en tykkelse på ca. 3 mm.
Om du ikke har en pastapresse kan du kjevle ut deigen med en kjevle til en stor firkant med
ca 3 mm. tykkelse.

Skjær deigen i rektangler på størrelse med lasagneplater.
Legg de klar til blanchering med litt mel mellom lagene slik at de ikke klistrer seg fast i hverandre

Finn frem en stor kjele og kok opp vann med litt salt.
Legg platene forsiktig i det kokende vannet og kok i 2 minutter.

Finn frem et stekebrett og smør det med olivenolje. Legg de kokte pastaplatene på brettet. Hvis du legger de oppå hverandre så pass på å smøre litt olivenolje mellom lagene slik at de ikke klistrer seg fast i hverandre.