Egg

Middagstips Egg

Ingrediensen alle har hjemme

EGG

Egg er en av verdens mest anvendelige ingredienser. Vi bruker egg til frokost, lunsj, middag og dessert. Den har uendelig med bruksområder, og det finnes garantert måter du ikke har smakt eller tilberedt egg på.

Her har vi samlet noen av de beste oppskriftene vi har på Egg.

Påskepynt med egg Mer om egg Næringsinnhold

Frisk og saftig

tomatPai

Pai er perfekt uansett tidspunkt på dagen, enten det er en sen frokost, varm lunsj, hyggelig middag eller sen kveldskos.

Prøv denne herlige lettlagede paien, med fetaost og solmodne cherrytomater.

Oppskrift på pai med tomater

Frokostmuffins

Eggmuffins som passer godt til frokost, eller til å ha med i matpakken.

Frokostmuffins

Eltefritt grytebrød

Et deilig brød med ekstra sprø skorpe. Nyt ferskt brød til helgefrokosten.

Grytebrød

Frittata

Italiensk eggrett til lunch eller middag, med spinat og bacon.

Frittata

EGG TIL PÅSKE

Påske er høytiden for egg og hyggelig hjemmekos. Vi har samlet noen morsomme tips til hvordan du kan dekorere hjemme med egg.

Dekorer hjemme med fantastiske påskeegg!

Egg verden rundt

Egg spises over hele verden. Det er nesten ingen råvare som er så allsidig som egg. Metodene for tilberedning er uendelige, og det er få retter som ikke blir bedre av å tilsette en knallgul plomme eller litt eggehvite. Det er derfor ikke så rart at land over hele verden bruker denne proteinkilden med en rekke variasjoner, enten alene eller for å tilsette en matrett. Fra omeletter i Thailand til posjerte egg i Frankrike, skal vi her vise deg noen enkle oppskrifter som garantert vil inspirere.

Overraskende enkelt

Gravet eggeplomme

Gravet eggeplomme er en smakstilsetning som kan brukes til nesten alt fra iskrem til tartar. Et tilbehør du ikke visste at du trengte. Det kan kan fungere som krydder, som en del av en hovedrett eller dessert – eller rett og slett være et morsomt element når du har middagsgjester.

Oppskrift på gravet eggeplomme

Kai Jeow

Kai jeow er en tynn thailandsk omelett som serveres med ris eller kan nytes på godt brød.

Kai jeow

Shakshuka

Shakshuka er en nordafrikansk rett som består av speilegg i tomatsaus. Serveres i panne og passer til lunsj eller middag.

Shakshuka

Eggs en meurette

Posjerte egg i rødvinssaus er en klassisk rett fra Bourgunde i Frankrike. En sikker vinner til søndagsbrunsjen.

Eggs en meurette

Tradisjonell Tyrkisk

Menemen

Drøm deg til Tyrkia med denne tradisjonelle tyrkiske eggoppskriften. Dette er en myk og saftig eggerøre med paprika, tomat og vårløk som toppes med persille. En klassiker blant frokostmåltidet i Tyrkia, som ofte serveres med et godt brød. Nyt et sunt og deilig måltid!

Se oppskriften her