Meksikansk kylling

Middagstips Meksikansk kylling

Meksikans kokk

Lær å lag autentisk

Meksikansk mat

Da Daniel Marroquin flyttet fra Mexico til Norge, tok han med seg en kokkeutdannelse og erfaring fra en av de rikeste matkulturene i verden. En matkultur som handler om å samles rundt maten, og samtidig verdsette råvarene og få mest mulig ut av det man har.

Lær hvordan meksikansk mat skal lages, med langtidskokt kylling, bønner, salsaer og selvfølgelig tortillalefser laget på maismel. Om du virkelig til utfordre, har vi også fått hans egne oppskrift på kaktussalat og kylling brettet i bananblader.

Kylling adobado taco Mixiote kyllinglår Meksikansk tilbehør

taco med kylling

Om du skal starte et sted, så er ikke en autentisk meksikansk adobado kylling et feil utgangspunkt. Denne langtidsstekte kyllingen med adobo marinade er et perfekt utgangspunkt å kombinere med de klassiske tilbehørene. Så får du og alle rundt bordet akkurat den tacoen de vil ha. Kyllingen serveres selvfølgelig i en tortilla lefse, enten en du lager selv eller kjøper ferdig på butikken.

Se oppskriften på taco her
meksikansk taco

Gårdsklekket

Våre Gårdsklekket produkter passer perfekt til meksikansk mat. Ta deg god tid på kjøkkenet, og del maten med de du er glad i

Les mer om Gårdsklekket her

Kyllingen

Gode råvarer er et godt utgangspunkt for gode matopplevelser. Rettene som Daniel har laget for oss er laget med Gårdsklekket hel kylling og kyllinglår.

Du finner Gårdsklekket produktene i Coop sine butikker

meksikansk tilbehør

Tre hemmeligheter bak en autentisk meksikansk middag

tilbehøret

Meksikansk mat. Herlige marinader og langtidsstekt kylling, kombinert med en rekke tilbehør som flere kjøkken senere har adoptert. Alt kombineres slik du vil, og spises i en tortilla lefse. Den familiekjære kulturen skinner virkelig igjennom når man ser hvordan bordene dekkes og hvordan alle de små rettene kombineres sammen. Har du lyst til å lære? Her er tre tips fra Daniel, for å heve den meksikanske middagen opp på et helt nytt nivå.

Tortilla lefser

Selve grunnpilaren i det meksikanske kjøkkenet, bakt på maismel.

Tortilla

Salsa

Lag salsa fra bunn, eksperimenter, og gjør den til din egen.

Salsa

Guacamole

Dette er jo en klassiker av en grunn, den herlige pureen av avokado.

Guacamole
mixiote kylling

Et urgammel meksikansk festmåltid

Mixiote kylling

Drøm deg til Mexico med denne urgamle meksikanske kyllingoppskriften. Kylling har en helt sentral plass i det meksikanske kjøkkenet, og denne oppskriften har blitt videreført i generasjoner. Overrask middagsselskapet med en fantastisk mør kylling i bananblader og en kaktussalat på siden.

Se oppskriften her