salsa
Ekte meksikansk salsa
En spicy salsa som tar fredagstacoen til nye høyder
Salsa
Du trenger:
1 rødløk, delt i 8
3 fedd hvitløk
2 pk cerrytomater
6 røde chili
0,5 l øl
1 håndfull koriander
1 lime, saften av
1 ss salt
1 ts pepper
Slik gjør du:
Rens og kutt
Rens og kutt rødløken i 8 deler.
Skrell hvitløken og del den i små deler.
Stek
Finn frem en stekepanne og stek løk, hvitløk og cherrytomater rett i den tørre pannen. Stek til de får en brent overflate.
Rens chilien og ha i pannen. Tilsett øl.
La blandingen få et oppkok, og la det koke til 1/3 av væsken er redusert.
Kjør sausen i en blender, men ikke for lenge. Det skal være klumper i sausen.
Ha sausen i en bolle og tilsett hakket koriander, salt, pepper og limesaft.
Settes i kjøleskapet før bruk.