Tortillalefser

Hjemmelagde maislefser for den autenstiske tacokvelden

Tortillalefser

Du trenger:

250 g maismel

1 ts salt

1 ts potetmel

5 dlvann

Slik gjør du:

Lag deigen

Bland alle ingrediensene i en bolle til du får en glatt deig.

Prøv å lage en liten ball av deigen og trykk den ned flat mot en fjøl. Hvis ballen sprekker på sidene trenger den mer vann.

Dekk deigen med en våt klut.

Kjevle ut

Lag små baller av deigen og dekk en fjøl med plastfolie. Lagge deigen på plastfolien og ha et lag til med plastfolie over. Kjevl dem ut med en kjevle til passe store runninger. Hvis du har, kan du bruke en tortillapresse.

Stek

Varm en tørr stekepanne til middels styrke og legg forsiktig i lefsen. Den skal steke to ganger på begge sider, men pass på den brenner seg fort.

Hvis den puffer som en ballong har du laget den perfekte tortillaen.Oppbevar tortillaene i et kjøkkenhåndkle med en plastikkpose rundt.