Middagstips Spansk mat
Spansk mat med manuel
I Spania er måltidet et viktig samlepunkt. Lunsj er ofte et stort måltid, der det gjerne nytes flere retter som krever en liten siesta etterpå.
Spania har et rikt landbruk, og produksjon av vin, oliven og sitrus er en viktig del av landets økonomi. Spansk mat er kjent over hele verden, det vi kjenner best til er kanskje tapas. Tapas består av mange småretter og serveres ofte til noe godt å drikke. Tapas kan være hva som helst, alt fra en skål med nøtter, til rester av gårsdagens paella.
Prøv våre smakfulle spanske retter, og finn din favoritt!
Smaksrik kylling
Paella
Paella er en spansk nasjonalrett finnes i utallige varianter. Paellaen stammer også fra bøndene som tilberedte maten ute på jordene med ris og det de hadde tilgjengelig av grønnsaker, kjøtt, fisk osv. I senere tid har det blitt en fellesbetegnelse for ris med forskjellig type protein. Det finnes svart paella laget med blekksprutblekk, paella laget på hummer, grønnsaks paella, paella med kanin, og blandet paella med skalldyr og kylling.
Se oppskrift på PaellaDet spanske kjøkken består av ukomplisert mat, basert på hvilke ingredienser som er lokalt tilgjengelig.
Bli kjent med
maNUEL
Møt Manuel Rojo de las Heras, matentusiasten fra Segovia som flyttet til Norge i 2011 pga kjærligheten. Han har medvirket i kokeboken «Smaken av Asker». Manuel er en ivrig hobbykokk som brenner for spansk matkultur. Hans viktigste inspirasjonskilde når det kommer til mat er hans mor.
Manuel har laget tre retter med Gårdsklekket kylling. En fin måte å bruke en hel kylling på er å lage paella og bruke restene til blant annet croquetas, for å redusere matsvinn. I tillegg har han laget pollo en pepitoria, en nydelig frikassé med egg, og mandler med røtter fra midt østen.
Gjør deg klar for en skikkelig smaksopplevelse!
Perfekt smårett
Croquetas
Klassiske krokketer. En av de mest populære rettene blant tapas. De er sprø og chrunchy på utsiden, og myke og saftige inni. En perfekt rett å servere til tapasbordet eller som en smårett til et annet måltid.
Se oppskrift på Qroquetasx
Gårdsklekket kylling er klekket og oppvokst på samme gård. Det tar litt tid, men gode ting tar tid. Det er et bredt utvalg, som passer alle situasjoner.
gÅRDSKLEKKET
Våre kyllingprodukter passer perfekt til spanske retter. Ta deg god tid på kjøkkenet, og del maten med de du er glad i
Les mer om GårdsklekketTAPAS
Tapas er en rekke forskjellige spanske forretter/matretter, slik som en blanding av poteter, oster, brød og forseggjorte grønnsaker. I Spania serveres ofte tapas som gratis tilbehør til drikken før middagen serveres.
Patatas bravas med bravas saus
Patatas bravas er en av de mest tradisjonelle tapasrettene. De spanske tapaspotetene passer også som tilbehør til annen mat.
Oppskrift parats gravasx
Pimientos de Padrón
Pimientos de padrón hører med på tapasbordet. Disse små og akkurat passe sterke chiliene er et must.
.
Oppskrift Pimientos de Padrónx
Pan tumaca
Pan tumaca består av brød, tomater og en god smak av hvitløk. Dette er en sikker viner på tapsbordet.
.
x
En spansk favoritt
Alioli
Alioli er en av de mest vanlige spanske sausene. Den går kjapt å lage og er et must til tapasen.
Oppskrift Aliolix
En uimotståelig middag med kylling
Pollo en pepitoria
Pollo en pepitoria er en nydelig frikasse med egg og mandler. Opprinnelig er retten fra Castilla, men det finnes varianter over hele Spania.
Oppskrift Pollo en Pepitoriax