Spansk mat

Middagstips Spansk mat

Spansk mat med manuel

I Spania er måltidet et viktig samlepunkt. Lunsj er ofte et stort måltid, der det gjerne nytes flere retter som krever en liten siesta etterpå.

Spania har et rikt landbruk, og produksjon av vin, oliven og sitrus er en viktig del av landets økonomi. Spansk mat er kjent over hele verden, det vi kjenner best til er kanskje tapas. Tapas består av mange småretter og serveres ofte til noe godt å drikke. Tapas kan være hva som helst, alt fra en skål med nøtter, til rester av gårsdagens paella. 

Prøv våre smakfulle spanske retter, og finn din favoritt!

Smaksrik kylling

Paella

Paella er en spansk nasjonalrett finnes i utallige varianter. Paellaen stammer også fra bøndene som tilberedte maten ute på jordene med ris og det de hadde tilgjengelig av grønnsaker, kjøtt, fisk osv. I senere tid har det blitt en fellesbetegnelse for ris med forskjellig type protein. Det finnes svart paella laget med blekksprutblekk, paella laget på hummer, grønnsaks paella, paella med kanin, og blandet paella med skalldyr og kylling.

Se oppskrift på Paella

Det spanske kjøkken består av ukomplisert mat, basert på hvilke ingredienser som er lokalt tilgjengelig. 

Bli kjent med

maNUEL

Møt  Manuel Rojo de las Heras, matentusiasten fra Segovia som flyttet til Norge i 2011 pga kjærligheten. Han har medvirket i kokeboken «Smaken av Asker». Manuel er en ivrig hobbykokk som brenner for spansk matkultur. Hans viktigste inspirasjonskilde når det kommer til mat er hans mor.

Manuel har laget tre retter med Gårdsklekket kylling. En fin måte å bruke en hel kylling på er å lage paella og bruke restene til blant annet croquetas, for å redusere matsvinn. I tillegg har han laget pollo en pepitoria, en nydelig frikassé med egg, og mandler med røtter fra midt østen.

Gjør deg klar for en skikkelig smaksopplevelse!

Perfekt smårett

Croquetas

Klassiske krokketer. En av de mest populære rettene blant tapas. De er sprø og chrunchy på utsiden, og myke og saftige inni. En perfekt rett å servere til tapasbordet eller som en smårett til et annet måltid.

Se oppskrift på Qroquetas

x

Gårdsklekket kylling er klekket og oppvokst på samme gård. Det tar litt tid, men gode ting tar tid. Det er et bredt utvalg, som passer alle situasjoner.

gÅRDSKLEKKET

Våre kyllingprodukter passer perfekt til spanske retter. Ta deg god tid på kjøkkenet, og del maten med de du er glad i

Les mer om Gårdsklekket

TAPAS

Tapas er en rekke forskjellige spanske forretter/matretter, slik som en blanding av poteter, oster, brød og forseggjorte grønnsaker. I Spania serveres ofte tapas som gratis tilbehør til drikken før middagen serveres.

Patatas bravas med bravas saus

Patatas bravas er en av de mest tradisjonelle tapasrettene. De spanske tapaspotetene passer også som tilbehør til annen mat.

Oppskrift parats gravas

x

Pimientos de Padrón

Pimientos de padrón hører med på tapasbordet. Disse små og akkurat passe sterke chiliene er et must.

.

Oppskrift Pimientos de Padrón

x

Pan tumaca

Pan tumaca består av brød, tomater og en god smak av hvitløk. Dette er en sikker viner på tapsbordet.

.

Oppskrift Pan tumaca

x

En spansk favoritt

Alioli

Alioli er en av de mest vanlige spanske sausene. Den går kjapt å lage og er et must til tapasen.

Oppskrift Alioli

x

En uimotståelig middag med kylling

Pollo en pepitoria

Pollo en pepitoria er en nydelig frikasse med egg og mandler. Opprinnelig er retten fra Castilla, men det finnes varianter over hele Spania.

Oppskrift Pollo en Pepitoria

x