Black American Waffles med kyllingfilet
Ingredienser
Sort vaffelrøre
Ovnsstekt bacon
Glaserte bjørnebær
Flammegrillet Kyllingfilet
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Salt og søtt i en spennende kombinasjon
Slik gjør du
Sort vaffelrøre
Bland de tørre og våte ingrediensene, og pass på at smøret ikke er for varmt for gjæren.
Når røren er en jevn sort masse skal eggehvitene vispes og foldes forsiktig inn.
La røren heve i 30 minutter.
Stek med litt smør i vaffeljernet.
Bacon
Sett stekovnen på 220 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir, legg baconskivene side om side og strø finskåret rosmarin og litt sort pepper over dem.
Sett stekebrettet i ovnen 15 minutter. Husk å snu brettet etter at halve tiden er gått.
Ta brettet ut og legg baconskivene på kjøkkenpapir for å la de tørke og kjøle seg ned.
Bruk tre av skivene til å lage baconsmuler. Dette kan enkelt gjøres ved å hakke disse med en kniv.
Glaserte bjørnebær
Hell lønnesirup i en stekepanne på medium varme, legg bærene i pannen og pass på at du dekker bærene i sirupen. NB! De skal ikke koke.
Ta stekepannen av varmen og avkjøl i 20-30 minutter. Rist litt i pannen av og til for å sikre at bærene er helt dekket av sirupen.
Flammegrillet kyllingfilet
Flammegrillet kyllingfilet er ferdigstekt og klar til å spises. Om du ønsker den varm kan det gjøres raskt i stekepannen med ett minutt på hver side.
Har du Gårdsklekket kyllingfilet, stek etter anvisning på pakken
Legg opp vaffel, bacon og kyllingfilet. Dryss over gleserte bjørnebær.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl