DenStolteHane-Oppskrift_butterdeig
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Butterdeigskake med squash og ricotta

min | Enkel

Ingredienser

1 plate
Ferdig butterdeig
1 pakke
Spiseklar Provence kylling
2 stk
Squash
250 g
Ricotta
1 stk
Sitron
2 fedd
Hvtitløk
150 g
Cherry tomater
1 glass
Pesto
1 bunt
Basilikum
2 ss
Revet Parmesan
1 ss
Olivenolje
1 stk
Egg (til pensling)
Salt og Pepper

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

1. Forbered ovn og butterdeig

– Sett ovnen på 240 °C. (eller følg butterdeig anvisning)
– Ta butterdeigen ut av kjøleskapet og legg den på et stekebrett med bakepapir. La den temperere mens du lager fyllet.

2. Lag squashfyll

– Skrell squash i lange, tynne bånd med en potetskreller eller mandolin.
– Legg båndene i en bolle, ha over en skvett olivenolje, litt salt og bland godt.

3. Lag ricottablandingen

– Ha ricotta i en bolle og smak til med salt og pepper.
– Riv over sitronskall og press i litt sitronsaft.
– Hakk en neve basilikum fint og rør inn i blandingen.

4. Forbered butterdeigen

– Rull ut butterdeigen helt.
– Skjær et ca. 3 cm bredt “rammemønster” rundt kanten av butterdeigen uten å skjære helt gjennom. Dette gir en fin hevet kant når den stekes.

5. Monter paien

– Smør ricottablandingen jevnt utover midten av butterdeigen.
– Skjær hvitløken i tynne skiver og fordel over.
– Legg squashbåndene pent over ricottaen i et dekorativt mønster.
– Kutt cherrytomater i to og fordel jevnt
– Fordel små t-skjeer med pesto over paien til ønsket mengde
– Pensle kantene med et vispet egg og strø revet parmesan over hele paien.

6. Stek

– Stek midt i ovnen i 10–12 minutter, til butterdeigen er gyllen og sprø.
– Legg Spiseklar Provence på toppen når det er 5 min igjen av steketid.

7. Topp og server

– Finhakk litt ekstra basilikum og rør sammen med en skvett olivenolje.
– Pensle denne urteoljen over paien rett før servering.