Christmas Roast
Ingredienser
Helstekt kylling
Stuffing
Rødvinssaus
Rosenkål med røyktsmør og kastanjer
Pølser i bacon
Ovnsbakte poteter
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hel Gårdsklekket kylling er et perfekt alternativ i romjulen, når man har lyst på noe lettere enn de tradisjonelle julemiddagene. Med en moderne vri og tips fra en mesterkokk i baklomma, kan det bli kveldens midtpunkt.
Slik gjør du
Begynn med å sette ovnen på 230 grader.
Kutt ingrediensene til stuffing og bland disse i en bolle.
Fyll kyllingen med stuffing blandingen.
Gni kyllingen godt med salt
Legg kyllingen i en form og stek den i 30 min på 230 grader. Deretter reduserer du temperaturen til 190 grader og steker kyllingen i 2 timer, eller til kyllingens bryst oppnår en temperatur på 55 grader.
Kutt potetene til ovnsbakte poteter i store biter og legg de i en ildfast form. Hell over olje og dryss salt.
Kutt urtene, dryss de over potetene og bland godt.
Stek potetene på 200°C i ca. 30 minutter til potetene er gylne.
Kutt rosenkålene i 4 biter og kok i vann med salt.
Når rosenkålene har kokt, steker du disse i en stekepanne med salt, smør og kastanjer.
Finn frem pølsene og bacon. Snurr bacon rundt pølser av eget valg, gjerne salsiccia. Stek pølsene i ovn til baconet er sprøtt, og pølsene gjennomstekt.
Kok opp rødvin med alle ingredienser, med uttak av oksekraft. Når kraften har kokt, reduser kraften til halvparten og tilsett oksekraft.
Kok opp i 10 min og sil av krydder og behold kraften.
Reduser kraften til halvparten, smakt til med salt.
Server retten med ovnsbakte poteter og rødkål.
Liknende oppskrift
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl