_
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Christmas Roast

min |

Hel Gårdsklekket kylling er et perfekt alternativ i romjulen, når man har lyst på noe lettere enn de tradisjonelle julemiddagene. Med en moderne vri og tips fra en mesterkokk i baklomma, kan det bli kveldens midtpunkt.

Ingredienser

Helstekt kylling

1 hel
Gårdsklekket kylling
1 stk
Sitron
1 stk
Eple
Salt

Stuffing

2 stk
Finhakket løk
1 stk
Eple kuttet i biter
25 g
Smør
140 g
Brødkrummer
800 g
Rå chorizo pølse
Slavie

Rødvinssaus

250 g
Rødvin
1 stk
Hvitløk
3 stk
Laurbærblad
1 stk
Stjerneains
1 liten bit
Estragon
50 g
Glucose
30 g
Sukker
1 liter
Oksekraft
Timian

Rosenkål med røyktsmør og kastanjer

1 pk
Rosenkål
Kastanjer ferdig kokt
Smør

Pølser i bacon

Bacon
Salsiccia pølser eller pølser av eget valg

Ovnsbakte poteter

10 stk
Poteter
4 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
2 ss
Timian, eller annen friske urter

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Hel Gårdsklekket kylling er et perfekt alternativ i romjulen, når man har lyst på noe lettere enn de tradisjonelle julemiddagene. Med en moderne vri og tips fra en mesterkokk i baklomma, kan det bli kveldens midtpunkt.

Slik gjør du

Begynn med å sette ovnen på 230 grader.

Kutt ingrediensene til stuffing og bland disse i en bolle.

Fyll kyllingen med stuffing blandingen.

Gni kyllingen godt med salt

Legg kyllingen i en form og stek den i 30 min på 230 grader. Deretter reduserer du temperaturen til 190 grader og steker kyllingen i 2 timer, eller til kyllingens bryst oppnår en temperatur på 55 grader.

Kutt potetene til ovnsbakte poteter i store biter og legg de i en ildfast form. Hell over olje og dryss salt.

Kutt urtene, dryss de over potetene og bland godt.

Stek potetene på 200°C i ca. 30 minutter til potetene er gylne.

Kutt rosenkålene i 4 biter og kok i vann med salt.

Når rosenkålene har kokt, steker du disse i en stekepanne med salt, smør og kastanjer.

Finn frem pølsene og bacon. Snurr bacon rundt pølser av eget valg, gjerne salsiccia. Stek pølsene i ovn til baconet er sprøtt, og pølsene gjennomstekt.

Kok opp rødvin med alle ingredienser, med uttak av oksekraft. Når kraften har kokt, reduser kraften til halvparten og tilsett oksekraft.

Kok opp i 10 min og sil av krydder og behold kraften.

Reduser kraften til halvparten, smakt til med salt.

Server retten med ovnsbakte poteter og rødkål.