Coq au vin blanc
Ingredienser
Coq au vin
Persille- og sellerirotpurè
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En spennede vri på denne franske klassikeren.
Slik gjør du
Fremgangsmåte Coq au vin
La gjerne kyllinglårene ligge en stund i romtemperatur.
For best smak og konsistens på soppen bør den børstes for jord og rusk, ikke vaskes.
Stek soppen med litt salt på medium/høy varme i en tørr stekepanne til den er gjennomstekt, og sunket sammen. Tilsett smør og fres på høy varme et par minutter, skru deretter ned varmen til det andre er klart.
Mens soppen steker, varm litt smør i en annen stekepanne på medium/høy varme sammen med hvitløk og timian. Brun kyllinglårene til de får en gyllen farge på begge sider. Sett til side kyllingen i en form og hell over smøret, timianen og hvitløken.
Stek bacon til det er sprøtt, tilsett løk og la det surre på medium/lav varme til løken er blank. Bland inn den ferdigstekte soppen.
Skru opp varmen og tilsett hvitvin, og la det reduseres noe. Ha i kraft og gi det oppkok. Når det også er noe redusert kan du ha over kokosmelk og gjenta prosessen. Ha på litt salt og pepper.
Sett ned varmen og legg tilbake kyllinglårene i stekepannen, ha på et lokk og la det putre på lav/medium varme til kjøttet løsner fra benet, det tar ca. 30-40 minutter.
Strø over oppkuttet persille rett før servering.
Persille- og sellerirotpure
Skrell og skjær grønnsakene.
Fres så grønnsakene et par minutter i en gryte med smør, fyll deretter opp med vann så grønnsakene akkurat dekkes, og kok til de er møre.
Hell av vannet og mos grønnsakene med en stappe og bland inn smør, kokosmelk og kraft.
Smak til med salt og pepper.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl