Flammegrillet kyllingburger med mørke surdeigsbrød
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kyllingburger med mørke surdeigsbrød

120 min | Inspirerende

Ingredienser

Sort surdeigsburgerbrød

170 g
surdeigsstarter
500 g
hvetemel
160 g
smeltet smør
4 stk
egg
150 g
melk
10 g
salt
8 g
sepia blekk
1 stk
egg til pensling
1 skvett
melk til pensling

Sesam majones

0.5 stk
lime, (saften)
2 ss
sorte, ristede sesamfrø
4 ss
majones

Marinert rødløk

2 stk
rødløk, i tynne skiver
1 stk
potte koriander
1 klype
salt
0.5 stk
lime, (saften)

Flammegrillet kyllingburger

1 pk
2 stk Gårdsklekket kyllingfilet
1 stk
tilbehør etter ønske
Nyhet
Flammegrillet kyllingburger med mørke surdeigsbrød

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Spennede svart surdeigsburger

Slik gjør du

Mørke brioche surdeigsbrød

Om du ønsker mer tradisjonelle burgerbrød, er denne oppskriften også veldig god uten sepia blekket som farger brødene.

  1. Kombiner alle våte og flytende ingredienser, bortsett fra smøret, i en bolle. Bruk en håndmikser og visp godt.
  2. Bruk deigkrok mens du tilfører de tørre ingrediensene gradvis på en lav fart.
  3. La deigen stå litt i ro før du langsomt blander smøret i deigen.
  4. La deigen heve i fire timer, der du drar og folder deigen tre ganger hvert halvtime. Etter fire timer bør deigen stå minst to timer i kjøleskapet.
  5. Ta deigen ut av kjøleskapet og hvelv den over på en lett melet kjøkkenbenk.
  6. Del opp i ti like deler. Form deigklumpene til jevne boller, plasser på stekebrett og la de heve i tre timer til.
  7. Sett stekovnen på maks temperatur, slå ett egg med en skvett melk sammen og bruk en matpensel for å dekke deigbollene med blandingen, dryss over med de sorte sesamfrøene.
  8. Stek i 20 minutter. Snu brettet for å sikre en jevn steking (hvis nødvendig). Kjøl av på rist.

 

 

 

 

 

 

Sesam majones

Rør sammen majones, sesamfrø og limejuice

Marinert rødløk

Kutt opp løk, og la de marinere i limejuice, salt og hakket koriander i en halv time.

KYLLING: 

Gårdsklekket kyllingfilet

Stek eller grill Gårdsklekket kyllingfilet etter anvisning på pakken. Vi liker å gi et oppstek i panne med grillstriper før vi legger filetene i ovnen med steketermometer. Ta ut filetene når steketermometer viser ca 60grader. La hvile noen minutter før du skjærer opp.

Legg deretter opp brød, kyllingfilet og tilbehør slik du ønsker, og server. God fornøyelse!

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Nyhet
Flammegrillet kyllingburger med mørke surdeigsbrød