frikeh
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Frikeh med gårdsklekket Kyllinglår

90 min |

Ingredienser

4 stk
Gårdsklekket kyllinglår
400 g
Frikeh korn(fås tak i hos frukt og grønt butikker)
1 stk
gul løk
olivenolje
2 dl
raps/solsikkeolje
salt
sort pepper
200 g
rå mandler/ rå cashew nøtter
150
rosiner

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

Rens freekeh kornet godt i en sil eller bolle før du har det i en kjele. 

Deretter tar man kyllingen og bruner den med litt olje i en kjele i cirka 5-7 minutter på middelshøy varme. Dette er for å få ut smaken fra kyllingen før vi tilsetter 1,5 kopper vann per kopp med Frikeh korn for å lage kyllingkraft som vi skal bruke til å koke kornet med.

Når kyllingen har kokt i cirka 15 min tar vi kyllingen ut og setter det i en ildfast form for litt nedkjøling.

Hell kraften over i en bolle og varm opp kjelen igjen (pass på at kjelen er tørr).

 

Finhakk en gul løk og svett den litt ut i kjelen. Deretter legger du til Freekeh kornet og toaster de litt sammen med løken og legger til salt og kanel. Når du har gjort det i 5 minutter og kjelen er godt oppvarmet legger du til kraften.

 

Det er viktig at vannet koker før du setter på lokk og skrur ned varmen til lavt (2/9) og lar Frikeh kornet dampkoke og suge til seg all kraften. Dette tar cirka 20-30 minutter. Etterhvert som Frikehen suger til seg kraften kan du tilsette et par gode dryss olivenolje og salt.

Mens den gjør det kan du krydre kyllingen med olje, 7 spice krydder, pepper, salt og kanel før du røster de i ovnen slik at skinnet blir gyldent og kyllingen blir gjennomstekt. Gårdsklekkede kyllinglår er ganske store, så etter 15 minutter i ovnen på 220 grader, må man sjekke om den er stekt helt inn til beinet. Bruk gjerne henda når du krydrer kyllingen med oljen slik at krydderet setter seg godt i skinnet.

Mens Frikehen damper og kyllingen steker, kan du fritere nøttene og rosinene. Fyll en liten kjele halvveis opp med olje og ha den på middels- høy varme.

 

Forsiktig legger du nøtter og rosiner sammen i kjele med varm olje og friterer de til de er gyldenbrune. Her er det veldig lett å svi de, så hold et godt øye med nøttene og vend de mens du friterer. Sil mandlene og rosinene, og la dem kjøle ned.

Legg kyllingen på topp av det ferdigdampede Frikeh kornet og dandere på topp med friterte mandler og rosiner, og kanelstenger. Server gjerne rett fra kjelen, eller overfør til en ildfast form.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5