Grillet butterfly hel kylling i recado rojo
Ingredienser
Kylling
Marinaden
Xnipec med reddik
Grillet Chiltomate salsa
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Slik gjør du
Kylling legges på benken med brystet ned. Du skal klippe ut ryggraden til kyllingen. Så skjærer du over benet i midten og kan fjerne hele brystbenet. Skjær også ut ribbbenet. Dette kalles for butterfly metoden.
Legg alle pulver krydderne, appelsinjuice, limejuice, eddik og achiote’paste i en mikser og kjør til en glatt blanding.
Legg kyllingen i en bolle og hell sausen over kjøttet. Kjøttet kan stå i marinaden min 2 timer men helst over natten.
Start ved å grille kyllingen med brystsiden ned.
Kyllingen skal grilles på indirekte varme med lokk på i ca 30 min. Du vil ha grillmønster på kyllingen.
Pensle kyllingen før du snur den. Sett på lokk og stek videre i ca 30 eller når kyllingen ha ren kjernetemp på ca 68 grader.
Grillen bør ha en temperatur på 180 grader. Smart å bruke termostat når man griller
(indirekte varme betyr ikke rett over varmekilden)
Kylling er klar den har en kjernetemperatur på ca 68 grader.
Xnipec med reddik
Skjær rødløk i to og skjær i tynne skiver.
Skjær reddik i to og skjær i tynne skiver og i tynne staver.
Legg løken og reddik i en bolle og hell appelsin jus, saften av lime, oregano, laurbærblad, og salt. Bland godt sammen.
Denne blandingen kan hvile i kjøleskapet i 30 min.
Grillet Chiltomate salsa
Tomatene, habanero og hvitløksfedd skal legges på grillen og stekes til den er nesten brent. Denne teknikken kalles for tatemada. Du vil ingrediensene skal brenne seg og få et svart skall. Snu tomatene sånn at alle sider får et svart skall.
Legg alt oppi en mikser eller molcajete.
Kjør til sausen er tykk.
Server i en bolle.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl