7o36nGng
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillet kylling i Mole Coloradito

300 min |

Ingredienser

Til kyllingen

1 kg
Gårdsklekket kylling bryst med skinn eller kylling lår
Mole saus
Olje til grillen
Toasted sesamfrø
2 stk
Limebåter

Mole Coloradito saus:

4 stk
tomater
3 stk
tomatillos
0.5 stk
løk
1 stk
hel hvitløk
6 stk
ancho chili
8 stk
guajillo chili
0.5 dl
rosiner
1 dl
sesamfrø
1.5 ts
kanel
1.5 ts
nellik
1.5 ts
cumin
2 ss
brunt sukker
1 l
olje
olje til steking

Håndlagde Tortillas

Maismel Hari Masa/ Masa Real
Vann

Grillet salsa verde

8 stk
tomatillos(kan fås kjøpt på kaktus.no)
2
hvitløksfedd
2
jalapeños
0.5
bunt koriander
0.5
løk
1
avokado
smak til med salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

Kyllingen:

Legg kyllingen i en glassbolle og hell ca 5 dl mole saus over kyllingen. Pass på at sausen dekker kyllingen. Mariners i 2-4 timer. 

Kyllingen legges på direkte varme.

Kyllingen stekes 5 min på hver side i direkte varme.

Husk å pensle kyllingen med sausen når du snur den på grillen.

Flytt til indirekte varme og la kyllingen steke med lokk på i ca 40 min. Kyllingen er ferdig når den indre temperaturen er ca 73 grader. 

Når kyllingen er ferdig, ta den ut fra grillen og legg den på en tallerken. Dryss med sesamfrø og dekk med folie over for å beholde varmen. 

Mole Coloradito saus:

Fremgangsmåte: Rens de tørkede chiliene. Ta bort stilken, åpne og ta ut frø. Del i mindre biter. Det er viktig å bruke hansker når man jobber med chili. 

Varm ca ½ dl olje i en stor kjele. 

Kutt løk i mellomstore terninger. 

Skrell hvitløken.

Kutt tomater i mellomstore biter. 

Stek løk og hvitløk til den er gylden. 

Legg oppi tørket chili og rør i kjelen inntil chilien har blitt myk og du kan lukte aromaen. 

Pass på å ikke steke chilien for lenge da den kan bli bitter. 

Legg oppi tomater og tomatillos

Legg oppi resten av ingrediensene og la det koke opp. 

Ta ned varmen til middels lav og la det småkoke i 2 timer. Husk å røre ofte så den ikke brenner seg i bunnen. 

Håndlagde tortillas

Varm opp vann.

Legg maismel i en bolle. 

Hell i varmt vann.

Kna i deigen godt. Vi vil ha en deig som er myk som plastelina men fortsatt litt klissete.

Lag baller på størrelse med en ping-pong ball.

Bruk en tortillapresse. Legg en plastpose mellom pressen og deigen. Sylvia liker å bruke brødposer.

Åpne pressen og posen og legg tortillaballen i midten av pressen. Press forsiktig ned til du får ønsket tykkelse – helst 2-3 mm.

Ta tortillaen forsiktig fra plastikken og stek på steketakke eller i en varm tørr panne uten olje. 

Tortilla stekes først på en side i ca 30 sek, snu så tortillaen og stek i 45 sek, og snu den en siste gang og stek i ca 45 sek eller inntill tortillaen begynner å fylles med luft. Så legger du tortillaen i et lite kjøkkenhåndkle for å holde varmen.

Grillet salsa verde 

Legg tomatillos, hvitløksfedd, og jalapeno på grillen. Stek godt til de har grill mønster. 

Finhakk koriander og kutt løk i små terninger. 

Legg tomatillos, hvitløksfedd,  jalapeno og salt i en mikser og kjør til en glatt konsistens.  Hvis man bruker molcajete så er det viktig å mos en ingrediens om gangen. 

Kutt avokado i små terninger. 

Når du har en fin glatt konsistens så kan du legge til koriander, løk og avokado. Dette gjør at salsa får en annen konsistens og gir litt tyggemotstand. 

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5