Grillet kylling satay med mangosalsa
Ingredienser
sataysaus
Mangosalsa
Kyllingspyd
Garnityr
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Herlige asiatiske spyd med mango og peanøttsaus
Slik gjør du
Forberdelser
Start med å legge grillspydene i kaldt vann en halvtime før bruk. Dette er for at de ikke skal knekke eller ta fyr under steking/grilling. Skjær kyllingen i biter eller strimler og tre dem tett på spydene.
Sataysaus
Lag sataysausen ved å vispe sammen alle ingrediensene.
Bruk litt lunket vann om sausen er for tykk.
Pensle spydene med sataysausen og la dem marineres 20-30 minutter før steking/grilling.
Mangosalsa
Lag salsaen ved å kutte mango, reddik og agurk i omtrent like store biter/terninger. Bland sammen med finhakket grønn chili og koriander. Smak til med lime.
Steking
Stek/grill spydene i 3-4 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe og er gjennomstekt.
Obs. Legg gjerne litt aluminiumsfolie under spydene hvis du griller så ikke grillspydene tar fyr.
Server spydene sammen med mangosalsaen og topp gjerne med litt finhakkede peanøtter, en limebåt og ekstra koriander.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl