Grillet kyllingtaco med tomatsalsa og syltet rødløk
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Denne kyllingtacoen fra Gitte og Filip blir raskt en ny fredagsfavoritt!
Slik gjør du
Stek kyllingen i pannen. Den kan også grilles. Skjæres i terninger når den er ferdig.
Syltet rødløk
Kok opp blandingen av eddik, sukker og vann. Ha i rødløk kuttet i ringer og la det koke i 8-10 minutter. La gjerne rødløken ligge i kjelen litt etter koking, eller ta den opp og legg på glass i kjøleskap. Rødløken holder seg lenge i et gammelt syltetøyglass, og du kan sylte så mye du vil i den samme blandingen.
TIPS: Sylt andre grønnsaker når du først har kokt opp eddikblandingen. Agurk og rødbeter er for eksempel kjempegodt.
Salsa
Kutt tomat i små biter. Hakk koriander. Bland og smak til med limesaft, salt og pepper.
Guacamole
Lag guacamole enkelt ved å bruke en stavmikser, og blande avokado, litt limejuice, salt og evt. litt majones og/eller rømme. Om du ønsker en chunky guacamole kan du spar halve avokadoen, grovhakke og ha den i blandingen etterpå.
Topp lompene med ost, kylling, salsa, guacamole, rødløk og creme fraiche.
TIPS: Lompene blir ekstra gode om du legger på ost, for så å grille dem raskt i stekeovn eller på grillen.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl