Høstlig kyllingsalat med tyttebærdressing
Ingredienser
Kyllingbryst
Nøtt- og frøblanding
Tyttebærdressing
Salat
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lun og god kyllingsalat med tyttebær, nøtter og fenalår
Slik gjør du
Kyllingbryst
Finn frem en bolle og bland olje, timian, salvie, muskat, salt og pepper. Legg i kyllingbrystene og bland godt sammen.
Finn frem en stekepanne og varm opp med olje til medium styrke. Stek kyllingbrystene i 5-8 minutter på hver side til brystet er gjennomstekt.
Ta de av platen og la de hvile i 10 minutter før du kutter de i tynne skiver.
Nøtt- og frøblanding
Forvarm ovnen til 180 grader.
Finn fram et stekebrett med bakepapir.
I en bolle blander du valnøtter, gresskarfrø, olje, havsalt og honning. Legg det på stekebrettet i et tynt lag.
Legg fenalårskivene på stekebrettet og sett brettet inn i ovnen. Stek det i 10-15 minutter til frøblandingen er gyllen og fenalårskivene er krispy.
Sett til side og avkjøl.
Dressing
Bland sammen olivenolje, eplecider eddik, tyttebærsyltetøy, dijon sennep og hav salt.
Salat
Finn frem en stor bolle og ha i kål og rosenkål. Bland det sammen halvparten av dressingen. Topp med skivete epler, kyllingbryst, ristede nøtter- og frøblanding, fenalår knust i mindre biter og pynt med friske tyttebær. Spe på med resten av dressingen og server.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl