Kyckling_kottbullar_med_pasta_tomatsas_liggande_grund (1)
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Italienske kjøttboller med tomatsaus

45 min | God og lettlaget

En klassisk Lady og Landstrykeren oppskrift <3

Ingredienser

Kyllingkjøttboller

400 g
kyllingkjøttdeig
1 stk
løk, finhakket
2 dl
parmesan
1 ts
fenikkel
1 stk
sitron, skrellet
1 ts
rosmarin
1 ss
oregano
1 stk
egg
1 dl
fløte
2 dl
brødsmuler
2 ss
matolje
salt og pepper

Tomatsaus

2 bokser
hermetiske hakkede tomater
1 stk
hvitløksfedd, hakket
2 ss
tomatpurè
1 ss
sukker
1 ss
oregano
2 ss
pesto rosso/rød pesto
salt og pepper

Pasta

1 pakke
Spagetti. Velg din favoritt! Vi elsker en god PAPPARDELLE. En bred bånnspagetti som egner seg tykke sauser

Til servering

0.5 potter
fersk basilikum
0.5 dl
revet parmesan

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En klassisk Lady og Landstrykeren oppskrift <3

Slik gjør du

Kyllingkjøttboller

Sett stekeovnen på 180 grader

Legg brødsmuler fløte og la brødsmulene trekke i fløte i 5 minutter, og rør av og til.

Bland kjøttdeig med løk, parmesan, sitronskall, de ferske og tørre krydderne, salt og pepper og til slutt brødsmulene

Tilsett kyllingbuljong og bland til en jevn røre.

Form til litt større kyllingkjøttboller. Tips: Form med litt vann i hendene og legg på en stekeplate med belagt stekeplate, bruk to spiseskjeer eller en isskje og form fine og runde boller.

Forstek gjerne i pannen med smør eller margarin for stekeskorpe og deretter stekes i ovnen i ca 10-15 minutter. Har du liten tid kan du sette rett i ovnen.

Ta ut av ovnen, og ha over tomatsausen du har laget mens kjøttbollene har stekt.

Tomatsaus

Finhakk løk og hvitløk og stek i olje i en gryte. Tilsett tomatpuré, pesto rosso/rød pesto og sukker. Fres i noen minutter. Tilsett så de finhakkede tomatene. Kok på svak varme i omtrent 30 minutter. Salt og pepper.

Når kjøttbollene er klare, legg dem i tomatsausen. Ha gjerne stekekraften fra kjøttbollene i sausen.

La småkoke i noen minutter.

Pasta

Kok pastaen som anvist på pakken.

For de som ønsker en ekstra utfordring på kjøkkenet er det gøy å lage pasta fra bunnen.

 

Servering

Kok favorittpastaen din som anvist, men kok helst ett minutt kortere enn det står på pakken for best tyggemotstand. Sil pastaen og bland pastaen med kjøttbollene og tomatsausen.

Strø over hakket basilikum parmesan.

Bon Appetito!

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5