Kremet byggryn og sopp gryte
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Nydelig kremet alt i en panne med byggryn og sopp som passer godt til kalde kvelder.
Slik gjør du
Finn fram en stor gryte eller stekepanne og varm opp smør og olje til medium styrke. Krydre kyllinglårene med salt og pepper og stek de i 3-5 minutter på hver side til de har fått en gyllen farge.
Ta de ut av pannen og sett til side.
I den samme pannen ha i sopp, hvitløk, salt og timian og stek det i 5-8 minutter, til soppen har myknet og blitt gyllen.
Ha i byggryn og rør godt sammen i 1 minutt. Ha i fløte og kyllingbuljong. Legg så kyllinglårene på toppen og senk styrken til lav varme. Sett på et lokk, og la det småkoke i 20 minutter uten å røre.
Ta av lokket og sett opp styrken til medium varme, la det koke mens du inni mellom beveger pannen fra side til side. La det koke i 10 minutter til sausen har tyknet, byggrynet er myknet og kyllinglårene er gjennomstekt.
Dryss over frisk timian og server med en gang.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl