soppsuppe
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kremet sopp og kyllingsuppe

min |

En rask og enkel favoritt som virkelig smaker godt.

Ingredienser

2 ss
Smør til steking
200 g
Sopp i skiver
0.5 stk
Løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Selleristilk
1 stk
Hvitløksfedd
0.5 ts
Timian
7 dl
Kyllingkraft
1 dl
Villris
1 dl
Matfløte
50 g
Parmesan
Salt & pepper
1 stk
Spiseklar soltørket tomat

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En rask og enkel favoritt som virkelig smaker godt.

Slik gjør du

Smelt smøreti en panne over middels høy varme, tilsett soppen og stek til soppen har avgittvæske og væsken har fordampet, ca. 10-15 minutter, før du setter det til side.

 

Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk, gulrøtter og selleri, og stek under jevnlig omrøring tilde ermøre, ca. 8 minutter.

Bland inn hvitløk og timian og stek i ca. ett minutt.

Tilsett kyllingkraft, ris og sopp. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke under lokk til risen erferdig kokt, ca. 20-30 minutter avhengig av risens koketid.

De siste 5 minuttene tilsetter du Spiseklar slik at denne varmes i gryten.

Til slutt blander du inn fløte og ost, og kok til osten har smeltet, før du smaker til med salt ogpepper og serverer.

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5