cordon bleu
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kylling Cordon bleu

60 min | Smaksrik

En vri av klassikeren cordon bleu med gårdsklekket kyllingfilet, spekeskinke og ost.

Ingredienser

1 ss
hvitløkspulver
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
4 stk
gårdsklekket kyllingfileter
Jarlsberg
125 g
spekeskinke
1 liter
olje
120 g
hvetemel
3 stk
store egg, I romtemperatur, pisket
125 g
panko brødsmuler

Til sausen

3 ss
smør
2 fedd
hvitløk, finhakket
240 ml
kremfløte
100 g
kremost
salt og pepper
En håndfull frisk persille, hakket

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En vri av klassikeren cordon bleu med gårdsklekket kyllingfilet, spekeskinke og ost.

Slik gjør du

Bland sammen  hvitløkspulveret, salt og pepper i en liten bolle og dryss dette over kyllingfiletene. 

Legg en kyllingfilet mellom to store «biter»  plastfolie og bank fileten med en trekjevle til den er flat.

Fjern det øverste plastfolien  og legg 4 skiver Jarlsberg på toppen av fileten etterfulgt av 2 til 3 skiver spekeskinke. Legg 4 flere skiver av Jarlsberg på toppen av spekeskinken. Rull kyllingen fra kortsiden slik at det er en kompakt rull. 

Bruk plasten fra under fileten, pakk inn fileten og vri endene for å forsegle slik at den blir tett. Gjenta med de resterende filetene. Plasser filetene i kjøleskapet til avkjøling i minst 30 minutter. (Hvis du ønsker å se fremgangsmåte sjekk ut @denstoltehane på Instagram) 

Finn frem en stor kjele og varm opp oljen over middels høy varme.

Legg frem melet, sammenpiskede egg og panko-brødsmuler i separate store boller ved siden av hverandre.

Etter at filetene er avkjølt, pakk hver enkelt ut forsiktig. Dypp filetene i melet, dekk dem helt, legg dem deretter i de sammenpiskede eggene og rull dem i brødsmulene.

Senk filetene forsiktig ned i den varme oljen og stek i 5 til 8 minutter før du snur og steker den andre siden i 5 til 8 minutter eller til de er gyldenbrune.  Innvendig temperatur skal  være 75 C.

Hvis filetene er veldig tykke og allerede har snudd seg gyllenbrune uten å steke helt igjennom, legg dem på en stekeplate i en ovn som er 165 C og stek til de er gjennomstekt.

Mens filetene koker, tilbered sausen ved å smelte smøret i en liten kjele på middels varme. Tilsett hvitløken i kjelen og stek i 30 sekunder. Tilsett den kremfløten og kok opp. Tilsett kremosten, rør for å blande alt sammen, og smak til med salt og pepper. Kok i 5 minutter eller til den tykner. Ta av varmen og rør inn persillen.

Skjær opp kyllingrullene i skiver, og hell over den varme sausen. Server umiddelbart.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Høyt CO₂e-utslipp: 1.5+

Denne retten har et høyere klimaavtrykk en FN’s klimamål. Hvis du ønsker å redusere mengden klimaavtrykk på denne retten, kan du redusere ved å bruke mindre olje eller invitere gjester over på middag.