denstoltehane_22
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kyllingbryst med ramsløkkrem, grønnkål og frikassésaus

min | Smaksrik

Prøv denne lekre og imponerende retten, komponert av mesterkokk Daniel R. Madsen.

Ingredienser

Gårdsklekket KYLLINGBRYST:
2 stk
kyllingbryst
2 stk
kvaster fersk timian
0.5 stk
hvitløk
1 ss
1 ss solsikkeolje
2 ss
2 ss smør
0 kg
Salt og pepper
0 kg
RAMSLØKKREM:
1 stk
bunt ramsløk
1 dl
solsikkeolje
0.3 kg
mandelpoteter, skrelte
0.3 l
melk
2 ss
smør
0 kg
Salt
0 kg
FRIKASSÉSAUS:
1 stk
sjalottløk
2 stk
sjampinjong
2 dl
hvitvin
4 dl
kyllingkraft
1 ss
smør
1 ts
maisenna
1 ss
fersk estragon, hakket
2 ss
fersk bladpersille, hakket
0 kg
GRØNNSAKER:
0.2 kg
frosne erter, tint
0.1 kg
sukkererter, kuttet i to
0.15 kg
grønnkål, vasket
0.1 kg
nepe, skrelt
Nyhet
Kyllingbryst med ramsløkkrem, grønnkål og frikassésaus

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Prøv denne lekre og imponerende retten, komponert av mesterkokk Daniel R. Madsen.

Slik gjør du

Kyllingbryst:

Forvarm en panne. Strø salt og pepper på kyllingbrystene. Ha solsikkeolje i pannen og brun av kyllingbrystet på høy varme.

Sett ned temperaturen og ha i timian og smør. Glaser hvert 5 minutt.

La dette steke i pannen til kyllingen når en kjernetemperatur på 65-67 grader (ca. 20 min). Eventuelt kan du bruk ovn etter kyllingen er brunet (160C ca. 15 min).

 

Ramsløkkrem:

Kjør ramsløk og solsikkeolje til en smidig puré.

Kok mandelpotetene møre og hell ut vannet. Sett dem på varmen for at det siste vannet skal fordampe. Stamp potetene til en mos med en visp. Ha i smør og rør inn melk til du har en smidig potetkrem. Smak til med ramsløkpuré og salt.

 

Frikassésaus:

Skrell sjalottløken og kutt den og soppen i små terninger. Ha i smør i en kasserolle. Brun av løken og sjampinjongen over medium varme. Etter 2-3 minutter har du i hvitvin. La dette redusere til halvparten. Hell så i kyllingkraften. La dette småkoke i 5 minutter. Rør i maisenna og la dette koke i ytterligere 4 minutter. Sil sausen over i en ny kasserolle og ha i ønskede grønnsaker.

 

Grønnsaker:

Kok opp en kasserolle med saltet vann. Alle grønnsakene har forskjellige størrelser og krever forskjellig koketid.
Forvell (forkok) og avkjøl i kald vann: ertene i ca. 1 minutt, sukkerertene i ca. 2 minutter og nepene i ca. 4 minutter.

Grønnkålen stekes i slutten med kyllingbrystet. Ha på salt. Grønnsakene has i sausen før servering, sammen med urtene.

Server gjerne med ristet brødkrum eller potetflak.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Nyhet
Kyllingbryst med ramsløkkrem, grønnkål og frikassésaus