Kyllingbryst med ramsløkkrem, grønnkål og frikassésaus
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Prøv denne lekre og imponerende retten, komponert av mesterkokk Daniel R. Madsen.
Slik gjør du
Kyllingbryst:
Forvarm en panne. Strø salt og pepper på kyllingbrystene. Ha solsikkeolje i pannen og brun av kyllingbrystet på høy varme.
Sett ned temperaturen og ha i timian og smør. Glaser hvert 5 minutt.
La dette steke i pannen til kyllingen når en kjernetemperatur på 65-67 grader (ca. 20 min). Eventuelt kan du bruk ovn etter kyllingen er brunet (160C ca. 15 min).
Ramsløkkrem:
Kjør ramsløk og solsikkeolje til en smidig puré.
Kok mandelpotetene møre og hell ut vannet. Sett dem på varmen for at det siste vannet skal fordampe. Stamp potetene til en mos med en visp. Ha i smør og rør inn melk til du har en smidig potetkrem. Smak til med ramsløkpuré og salt.
Frikassésaus:
Skrell sjalottløken og kutt den og soppen i små terninger. Ha i smør i en kasserolle. Brun av løken og sjampinjongen over medium varme. Etter 2-3 minutter har du i hvitvin. La dette redusere til halvparten. Hell så i kyllingkraften. La dette småkoke i 5 minutter. Rør i maisenna og la dette koke i ytterligere 4 minutter. Sil sausen over i en ny kasserolle og ha i ønskede grønnsaker.
Grønnsaker:
Kok opp en kasserolle med saltet vann. Alle grønnsakene har forskjellige størrelser og krever forskjellig koketid.
Forvell (forkok) og avkjøl i kald vann: ertene i ca. 1 minutt, sukkerertene i ca. 2 minutter og nepene i ca. 4 minutter.
Grønnkålen stekes i slutten med kyllingbrystet. Ha på salt. Grønnsakene has i sausen før servering, sammen med urtene.
Server gjerne med ristet brødkrum eller potetflak.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl