Kyllingbryst med spinatstuing
Ingredienser
Kyllingfilet
Søtpoteter
Ovnsbakt sopp og løk
Spinatstuing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Spinat + kylling = sant
Slik gjør du
Søtpotetfries
Sett ovnen på 225 grader, over og undervarme.
Skrell søtpotetene og kutt dem i strimler. Legg dem i en bolle, hell litt matolje over og gni den inn med fingrene.
Legg dem på ett steke brett med bakepapir, og strø over salt og pepper. Steketid ca. 30-40 minutter.
Kyllingfilet
Varm opp en panne med olje på høy varme (8/9), og stek kyllingfiletene 1-2 minutter på hver side.
Stekes videre på lavere varme (3-4) med lokk i 8-10 minutter. Snitt kyllingen for å sjekke om den er gjennomstekt.
Ovnsbakt sopp og løk
Kutt opp løk og sopp, gni inn olje, og eventuelt ønsket krydder. Legg det på et stekebrett og stek i forvarmet ovn på 225 grader i 20 minutter.
Spinatstuing
Finn frem en liten kjele, tilsett rapsolje, og varm opp på middels varme. Tilsett spinat, gjerne oppklippet i mindre biter.
Tilsett hvitløk og vent til spinaten har falt sammen.
Tilsett Cremé Fraiche og matfløte. Smak deg frem med sitronsaft, salt og pepper.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl