kyllingburger
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kyllingburger med tomatsalsa

60 min | God og lettlaget

Grillet kyllingburger med spicy tomatsalsa og coleslaw til grillmiddagen.

Ingredienser

Kyllingburger

4 stk
hamburgerbrød
2 klype
salt og pepper
1 ss
olje

Tomatsalsa

3 dl
ketchup
1 ts
tomatpure
1 dl
eddik
1 dl
brunt sukker
2 ss
worchestersaus
5 drypp
tabasco
2 drypp
røykessens
1 håndfull
koriander
4 stk
tomater
0.5 stk
rødløk

Coleslaw

0.5 stk
hodekål
1 stk
gulrot
4 dl
grønnkål
1 dl
creme fraîche
0.5 dl
majones
1 ss
sitronjuice
1 ts
sukker
1 klype
pepper og salt
100 g
grønnkål

Søtpotetfries

2 stk
store søtpotet
4 ss
rapsolje
1 klype
salt og pepper

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Grillet kyllingburger med spicy tomatsalsa og coleslaw til grillmiddagen.

Slik gjør du

Kyllingburger:

Tørk av kyllingfiletene og krydre dem med salt, pepper og olje.

Grill filetene til de har en temperatur på 65 grader.

Skive filetene i tynne skiver.

Grill hamburgerbrødene lett på grillen.

Tomatsalsa:

Vask og rens tomatene for frø. Hakk tomat, rødløk og koriander i små biter. Ha i ketchup, tomatpure, røykessens, worcestersaus, sukker og tabasco.

Rør alt godt sammen.

 

Coleslaw:

Skjær hodekål i tynne skiver og rasp gulroten med et rivjern.

Bland sammen creme fraiche, majones, sitronjuice, salt og pepper og vend inn sammen med kål og gulrot.

Vask og rens grønnkålen og riv av passelige deler.

Ha i grønnkålen 5 minutter før servering.

Søtpotetfries:

Skyll søtpotetene godt.
Kutt potetene i tynne staver og legg i kaldt vann i 30 minutter.

Vend potetstrimlene i olje, salt og pepper.

Legg søtpotetene utover et bakebrett og stek i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter til de er sprø og møre.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5