Kyllinggryte med cashews
Ingredienser
Marinert kylling
Kyllinggryte
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Epice marinert kylling på klassisk haitisk sett.
Slik gjør du
Marinert kylling
Mariner kyllingen i lime saft, hvitløk, krydder, salt, pepper, paprika krydder og epis. Sett det i kjøleskapet, og la det marinere i minst 30 minutter, gjerne over natten hvis du har tid.
Kyllinggryte
Varm opp olje i en kasserolle på middels styrke.
Brun kyllingbitene på begge sider i 3-4 minutter. Ta så ut kyllingen.
Kutt løken i små biter, og hakk hvitløken. Ha hvitløken og halvparten av løken i kasserollen, og stek til den er gjennomsiktig.
Bland i tomatpure og rør rundt. Etter 1 minutt ha i kyllingen, tilsett vann, eddik, timian, appelsinsaft og strimlet paprika. Sett på et lokk og la det putre i 20 minutter.
Stek cashewnøtter i smør til de er lett brunet, og ha de i gryta. Bland godt sammen i noen minutter.
Server med ris, svarte bønner og pikliz.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl