Marinert Kyllinglår med soltørket tomat og basilikum
Ingredienser
kyllinglår
safranris
smørstekte tomater
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Sprø og saftig kylling på en seng av safranris
Slik gjør du
Kylling
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Legg kyllinglårene i en ildfast form. Stek i ca 25 minutter til kyllingen er gjennomstekt (kjernetemperatur på 72 grader). Bruk gjerne steketermometer.
Skru på grillelementet de siste minuttene av steketiden for å få sprøtt og deilig kyllingskinn.
Safranris:
Skyll risen flere ganger under rennende kaldt vann til vannet er helt klart. Dette er alfa omega for å få perfekt ris!
Finn frem en passelig stor gryte med lokk.
Smelt smøret på medium/lav varme. Ha i safran og la det stekes i smør 1-2 minutter.
Hell risen over i gryta sammen med salt og vann. Sett på lokk og gi det et oppkok.
Skru så ned varmen til laveste innstilling. Kok risen i 12 minutter.
Trekk gryten av varmen og la den stå helt urørt i 15-20 minutter.
Rør rundt i risen med en gaffel, og smak til med mer salt om nødvendig.
Smørstekte tomater:
Vask tomatene.
Varm smøret i en stor stekepanne eller gryte over medium varme.
Finhakk eller rasp hvitløken.
Ha tomatene i gryta og la de surre i 15-20 minutter. Tilsett hvitløken, salt og sukker. Bland lett sammen.
Når tomatene begynner å falle litt sammen tilsetter du en stor håndfull basilikum og skrur av varmen.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl