Kyllinglår med soltørket tomat og ovnstekte poteter
Ingredienser
Kyllinglår i form
Poteter
Rømmedressing
Sidesalat
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lun deilig kyllingform som passer til hverdags og til fest
Slik gjør du
Ovnstekt kyllinglår
Forvarm ovnen til 210 grader.
Finn fram en stor bolle og ha i kyllinglårene, olivenolje, Worcestershire saus, paprikakrydder, løkpulver, kumin, salt og pepper og bland godt sammen. Legg de over i en ildfast form. Stek dem i ca 35-40 minutter. Mot slutten av steketiden kan du sette ovnen på grill for å få sprøtt skinn.
Ovnstekte poteter
Kok potetene med skallet på til de er møre.
Ha de over på et stekebrett med litt olivenolje, paprikakrydder, løkpulver, kumin, salt og pepper og sett det inn sammen kyllingen. Stekes i ca 15-20 minutter.
Rømmedressing
Bland rømme med hakket dill, eplecider eddik og smak til med salt og pepper.
Side salat
Bland alle ingrediensene til salaten og ringle over litt olivenolje, salt, pepper og sitronsaft.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl