Ovnsbakt kyllinglår med båtpoteter og soltørket tomat
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kyllinglår med soltørket tomat og ovnstekte poteter

45 min | God og lettlaget

Lun deilig kyllingform som passer til hverdags og til fest

Ingredienser

Kyllinglår i form

3 ss
olivenolje
3 ss
Worcestershire saus
1 ss
paprikakrydder
1 ss
løkpulver
0.5 ts
kumin
1 klype
salt
1 klype
pepper

Poteter

1 kg
mandelpoteter
1 klype
salt
1 ss
paprikakrydder
1 ss
løkpulver
0.5 ts
kumin
1 klype
pepper
1 ss
olivenolje

Rømmedressing

1 beger
seterrømme
1 potte
frisk dill
1 ss
eplecider eddik

Sidesalat

1 håndfull
soltørket tomat
1 håndfull
svarte olivene, skivet
0.5 håndfull
kapers
10 stk
cherrytomater, delt i fire
1 stk
hjertesalat, delt i små biter
0.5 stk
sitron, saften

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lun deilig kyllingform som passer til hverdags og til fest

Slik gjør du

Ovnstekt kyllinglår

Forvarm ovnen til 210 grader.

Finn fram en stor bolle og ha i kyllinglårene, olivenolje, Worcestershire saus, paprikakrydder, løkpulver, kumin, salt og pepper og bland godt sammen. Legg de over i en ildfast form. Stek dem i ca 35-40 minutter. Mot slutten av steketiden kan du sette ovnen på grill for å få sprøtt skinn.

Ovnstekte poteter

Kok potetene med skallet på til de er møre.

Ha de over på et stekebrett med litt olivenolje, paprikakrydder, løkpulver, kumin, salt og pepper og sett det inn sammen kyllingen.  Stekes i ca 15-20 minutter.

 

Rømmedressing

Bland rømme med hakket dill, eplecider eddik og smak til med salt og pepper.

Side salat

Bland alle ingrediensene til salaten og ringle over litt olivenolje, salt, pepper og sitronsaft.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5