Kyllingpai med chevre, pinjekjerner og tomater
Ingredienser
Ingredienser
Paifyll
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Pai er overraskende enkelt og fantastisk godt - enten på middagsbordet eller som et herlig tilskudd til koldbordet. Med smakfulle ingredienser fra landene rundt Middelhavet
Slik gjør du
Still ovnen på 175 °.
Dekk en paiform eller en kakeform med paideigen, prikk bunnen med en gaffel og sett i fryseren et par minutter. Ta ut formen og sett formen i stekeovn. Stek deigen i 15 – 20 minutter.
Brun kjøttdeig i litt olje og tilsett løk og hvitløk. Brun ytterligere 2-3 min. Tilsett knuste tomater og kok opp i en tykk saus. Smak til med salt, pepper og estragon. La avkjøle seg.
Vend inn halvparten av chevren som du smuldrer og pinjekjerner. Hell over blandingen paideigen.
Topp med basilikumblader og skiver tomater, avslutt med smuldret chevre.
Stekes midt i ovnen 15 – 20 minutter.
La paien avkjøles litt før du skjærer i den. Server med en god grønn salat.
Ha et godt måltid!
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Høyt CO₂e-utslipp: 1.5+
Denne retten har et høyere klimaavtrykk en FN’s klimamål. Hvis du ønsker å redusere mengden klimaavtrykk på denne retten, kan du redusere ved å bruke mindre ost eller invitere noen gjester på middag.
Liknende oppskrift
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl