Deilig oppgradering av fredagstacoen.
Ingredienser
Ingredienser
Syltet rødløk
tomatsalsa
avokadosalat
INGREDIENSER
INGREDIENSER
- som det er vanskelig å gå lei av
Slik gjør du
KJØTTDEIG
Finhakk løken og varm stekepanne eller i kjele. Stek kjøttdeigen gyldenbrun. Tilsett løken og stek i ca 2 minutter.
Tilsett tacoblandingen og stek i 30 sekunder. Tilsett vann og kok i 2 minutter.
SYLTET RØDLØK
Bland eddik, sukker og vann i en kjele og kok opp.
Skjær rødløk i tynne skiver, og legg i den kokende eddikblandingen.
La koke i 8 minutter. Du kan med fordel la løken ligge lenger i eddikblandingen, eller du kan sette løk og væske i kjøleskap dersom du vil lage dette på forhånd. Da blir fargen enda mer flott og intens. Løken kan også oppbevares relativt lenge i kjøleskap dersom du ikke spiser opp alt.
TOMATSALSA
Kutt tomatene i fine terninger. Finhakk løk og chili. Bland sammen med limesaft og hakket koriander. Smak til med salt og litt sukker
AVOKADOSALAT
Skrell og skjær avokadoen i terninger. Finhakk paprikaen. Bland sammen med avokado og pepper med limesaft og salt. Stek maiskjernene i en tørr panne til de er gyldenstektstekt, og topp salaten. Maisen kan evt has ved siden av.
Ønsker du et alternativ kan du også steke mais sammen med paprika og chili, og kjøre mais, chili og paprika i stavmikser med salt og rømme. Da får du en herlig maispurè
Stek skjell eller lomper i en panne eller varm dem i ovnen.
Server!
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl