Lun pastasalat med stekt kyllingfilet, bacon og jordbær
30 min | Enkel
Ingredienser
Pastasalat
1 pk
bacon
1 pk
stekt og spiseklar naturell
1 klype
salt
1 klype
pepper
200 g
pasta
0.5 stk
sitron
100 g
ruccola
150 g
jordbær
100 g
fetaost
Pesto
20 g
pinjekjerner
1 potte
basilikum
1 håndfull
persille
50 g
parmesan
1 dl
olivenolje
1 klype
salt
1 klype
pepper
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Norsk sommersalat med friske jordbær
Slik gjør du
Pesto
Start med å lage pestoen. Rist pinjekjernene i en varm og tørr stekepanne. Ha resten alle ingrediensene til pestoen i en blender eller foodprocessor.
Kylling og bacon
Kutt bacon i biter og stek til de er gylne og sprø. Stek deretter kyllingfiletbitene i baconfettet. Krydre med salt og pepper.
Pasta
Kok pastaen som anvist på pakken.
Salat
Bland pastaen sammen med raspet sitronskall og sitronjuice, pestoen og ruccola.
Dander pastaen med kyllingbiter og bacon. Topp med jordbær og smuldret fetaost.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5