Musakhan med Gårdsklekket kyllinglår
Ingredienser
Krydder
Tilbehør
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En tradisjonell palestinsk oppskrift.
Slik gjør du
Kutt 2 kilo rødløk i tynne halvmåner. Hell oppi cirka 2-3 dl med olje i en kjele, og sett platetoppen på middels-høy varme. Hell opp i løken og rør slik at all løken er dekket i olje. Ha i et par klyper med salt, og cirka 4 ss av krydderet sumak.
Krydderet vil tilføre en fin syrlighet til løkens sødme. Det kan ta cirka 20-30 min før all løken er karamellisert, så vend om løken en del slik at ingenting brenner seg.
Sett ovnen på 215 grader.
I mellomtiden når løken karamelisseres marinerer du Gårdsklekket kylling. Bland 2 teskje av hver: 7 spice, sort pepper og kanel i en bolle.
Rasp 2 fedd hvitløk og ha i bollen. Hell så opp i en nøytral olje slik at alt blander seg til en marinade.
Bruk gjerne hendene til å gni marinaden inn i kyllingen.
Sett kyllingen i ovnen i cirka 25-30 min. Ta stikkprøver, og sjekk at kyllingen nesten er helt gjennomstekt inntil beinet.
Videre skal kyllingen steke litt til med løken og brødet i en ildfast form slik at saften fra løken og kyllingen kombinerer og absorberes i brødet. Derfor er det viktig at kyllingen ikke blir helt gjennomstekt i første omgang.
I mellomtiden kan du legge frem ferske reddiker, små boller med yoghurt og syltede grønnsaker.
Ta frem et lavasjbrød per kyllinglår.
Her kan du velge å vente til kyllingen er avkjølt nok til å plukke den fra hverandre, kombinere den med den karamelliserte løken og pakke den inn i brødet før du legger de tilbake i ovnen for en siste finish.
Eller så kan du gjøre slik vi har gjort: Legg frem brødene i en ildfast form, legg et kylllinglår oppå hvert brød og dekk til med all løken over kyllingen og brødet.
Hell over saften fra kyllingen som har rent ned under steking over hele retten.
Deretter plasserer du formen med brødet, løken og kyllingen inn i ovnen igjen for å ferdigsteke kyllingen og kombinere all smaken.
Fyll en liten kjele halvveis opp med olje og sett på middels-høy varme. Friter cirka 200g eller en kaffekopp med mandler for å ha oppå. Sil mandlene fra oljen og strø utover hele formen
Dette er skikkelig god “comfort food”, arabisk soul food og skal nytes med henda.
Riv stykker med brød, ta tak i kyllingen med løken og lag små munnfuller.
De rå og syltede grønnsakene er for å gi mer syrlighet til den mektige kyllingen og løken, og yoghurten er for å heve og gi en kremet nyanse til den kraftige gode smaken.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl