Ostesmørbrød ala Italia
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Italiensk inspirert ostesmørbrød på surdeigsbrød med kylling og mozarella.
Slik gjør du
Finn frem en bolle.
Rens og riv gulroten, hakk løken i små biter og snitt tynne skiver av kålen. Ha det i bollen og tilsett kylling, majones, creme fraiche, salt og pepper. Finhakk urter og ha det i bollen. Vend alt godt sammen.
Skjær to skiver brød per porsjon. Smør begge skivene med creme fraiche. Skjær mozzarella i tynne skiver og legg på den ene skiven. Legg så på parmesan, skivet tomat, finhakket hvitløk, olivenolje og hakkede urter. Dryss på maldonsalt og grovkvernet sortpepper. Sett den andre skiven oppå.
Stek brødet i toastjern, vaffeljern eller i ovn.
Toasten er ferdig når den har fått en gyllen farge, og osten har smeltet.
Legg på kyllingbladingen og strø over revet parmesan.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl