Ovnsgrillet kylling med rotgrønnsaker, hasselnøtter og salvie
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hel kylling stykket opp før steking, på en seng av rotgrønnsaker
Slik gjør du
Grønnsaker
Rens og kutt kålrot, søtpotet og gulrøtter i tykke skiver og ha de i en stor ildfast form. Dryss salviebladene over blandingen.
Stykk opp kyllingen, og legg stykningsdelene over grønnsakene i formen.
TIPS: Hvis du tar vare på skroget kan du lage en god kyllingkraft av det.
Del hvitløken i to og legg i den ildfaste formen.
Dryss over hasselnøttene.
Hell over oljen og smak til med salt og pepper.
Bruk hendene til å blande alt godt sammen.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Sett inn kyllingen og la den steke i 1 time, til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene myke.
Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile i 15 minutter før du serverer.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl