Palak Chicken
80 min | Smaksrik
Ingredienser
Palak chicken
6 ss
olje
150 g
løk
2 fedd
hvitløk
150 g
tomater
2 ss
revet ingefær
1.5 ts
salt
0.5 ts
gurkemeie
1 ts
chilipulver
2.5 ss
rømme
800 g
spinat
1 ts
garam masala
2 ss
finsnittet frisk koriander
Rødbet raita
4 dl
kefir
100 g
rødbet
0.5 ts
salt
0.75 ts
chaat masala
0.5 ts
tørket mynte
Mango lassi
300 g
Masalamagic mangopure
5 dl
kefir
1.5 ss
sukker (kan sløyfes)
2 dl
vann
6 stk
isbiter
Glutenfritt nan - 8 stk
1 ts
tørrgjær
1 ts
sukker
150 g
glutenfritt mel
1 ss
fiberhusk
0.5 ts
salt
2 ts
tørket bukkehornkløver
2 dl
kefir eller vann
6 ss
olje
litt kefir til pensling
Løkfrø til topping
Mango chutney
1 stk
masalamagic mango chutney
Basmatiris med gurkemeie
4 ss
olje
1.5 ts
spisskummen
1 ts
gurkemeie
1 ts
salt
6 dl
vann
3 dl
basmatiris
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Slik gjør du
Palak chicken
- Riv ingefær og hvitløk på rivjern, skjær løk i terninger, knus tomater og skjær filéten i store terninger.
- Varm olje og stek løken. Tilsett hvitløk, tomater, ingefær, salt, gurkemeie, chilipulver. Bland godt og la alt koke i 2–3 minutter.
- Ha i rømme, bland godt og la alt putre i 2–3 minutter.
Tilsett spinat. Bland godt og la alt koke i fem minutter. Dersom du bruker fersk spinat, kan det hende at du må mose den med stavmikser for å få en jevn konsistens. - Tilsett kyllingfilet og kok til kyllingen er gjennomkokt. Ha i garam masala de siste 3-4 minuttene.
Rødbet raita
- Vask og skrell rødbet, riv den på et rivjern og bland alt i en bolle. Spar litt grønt til pynt.
- Raita kan serveres som dipp eller som en kald saus til alle middagsretter.
Mango lassi
- Bland alt med en stavmikser. Serveres avkjølt.
Glutenfritt nan
- Løs opp gjær i 1 ss lunkent vann, tilsett sukker og la det stå i 5 minutter.
- Bland mel, gjærblandingen, salt, bukkehornkløver og væske til deig. Vend i olje til slutt slik at deigen blir smidig. Pensle litt olje rundt deigen, og sett den lunt til heving i 30 minutter.
- Form deigen til boller, dryss på litt mel og kjevle ut nan forsiktig. La de stå i 15 min.
- Pensle med kefir og dryss på løkfrø, steke i ca. 4 minutter på 250 grader midt i stekeovnen.
Basmatiris
- Skyll risen et par ganger og bløtlegg risen i dobbel mengde vann. La stå i 15 min.
- Varm olje og tilsett spisskummen. Når det freser, tilsett gurkemeie, salt og vannet som risener bløtlagt i.
- Ha i risen når vannet koker. Bruk gjerne sterk varme til vannet koker inn. Skru varmen ned til laveste styrke, og la kjelen stå med lokket på i 8 minutter til all væske er helt borte.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5