Posjert kyllingfilet
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Posjert kyllingfilet i kremet pasta med smørstekte kantareller

30 min | God og lettlaget

Nydelig pasta med skogens gull som smelter i munnen

Ingredienser

posjert kylling

3 ss
salt

pasta

800 g
parpadelle eller lignende bred pasta
2 ss
smør til steking
2
store sjalottløk
4
hvitløksfedd
0.5 dl
kyllingbuljong
2 dl
kremfløte
50 g
parmesan i pasta og litt til topping
1 klype
salt
1 klype
pepper
5 stilker
finhakket gressløk til topping
150 g
sukkererter

smørstekte kantareller

600 g
kantareller
2 ss
smør
2 kvister
timian
0.5 stk
sitron
1 klype
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Nydelig pasta med skogens gull som smelter i munnen

Slik gjør du

Posjert kylling

Start med å posjere kyllingbrystene på lav varme.

Legg kyllingbrystene i en gryte og dekk dem med kaldt vann. Tilsett salt. Sett på lokket og skru på medium varme. Vær tålmodig. Når vannet begynner å putre starter du nedtelling på 15 minutter.

Gjør en test om kyllingbrystene er klare ved å stikke en gaffel eller spiss kniv inn i midten av brystet. Er væsken som kommer ut helt gjennomsiktig er de klare. Er det rosa kan de trekke litt til. Hell av vannet og la dem avkjøles litt før du «river» kyllingen opp med to gafler.

Pasta

Kok pastaen som anvist på pakken.

Smelt smøret i en stor og dyp stekepanne.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Surr dette i smøret 2-3 minutter til det er mykt og blankt.

Hell så på kyllingkraft eller buljong og gi det et oppkok.

Tilsett så kremfløte og raspet parmesan. La sausen småputre til den tykner. Rør rundt hele tiden så det ikke svir seg.

Smak til sausen med salt og pepper.

Finhakk gressløken og vend inn sammen med pastaen. Vend også inn den posjerte kyllingen.

Smørstekte kantareller

Børst kantarellene rene med en soppbørste. Riv kantarellene i to gjennom stilken for å sjekke etter mark.

Varm en stor stekepanne til medium/varm. Legg kantarellen i den tørre, varme pannen. La de ligge til de begynner å «svette» litt.

Tilsett da smøret og sitronsaften, la det frese videre til soppen er gyllen og litt sprøstekt. Ca. 10 minutter.

Sukkererter

Del sukkererter i to og plukk ut ertene. Vend disse inn i pastaen helt til slutt.

Dander pastaen med kyllingen i dype tallerkener. Topp med litt ekstra raspet parmesan og gressløk.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5