Salat med grillet kylling og søtpotetfries
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En spennende oppskrift fra Gitte og Filip.
Slik gjør du
Kylling:
Sett ovnen på 200 grader (gjerne varmluft med grill).
Legg kyllingfileter i en ildfast form og smør på et godt lag med pesto. Sett formen midt i ovnen og bak i 30–40 minutter. NB: her er det viktig å følge med så kyllingfileten hverken blir tørr eller for lite stekt. Etter ca. 25 minutter kan du kutte et litte snitt i midten for å se om kyllingen er ferdigstekt.
Tips: Du kan også tilberede kyllingfileten på grillen. Da tar du på pesto når den er ferdig grillet.
Søtpotetfries:
Skjær opp søtpotet i staver. Legg dem gjerne i isvann i en time hvis du har tid. Hvis ikke ruller du dem direkte i olje og så i semulegryn, før du danderer på stekebrett.
Du kan sette friesene inn i ovnen over kyllingen når kyllingen har bakt ca halve tiden.
Salat:
Edamamebønner tilberedes enkelt ved å varme bønnene i varmt vann, og presse ertene ut av skallet når bønnene er tint.
Ha grønnkål i en bolle. Skvis over sitronsaft og ha i en klunk olivenolje. Ta avokadoen ut av skallet og bruk hendene til å mose avokadoen inn i grønnkålen. Dette gir en supersaftig og kremet dressing til salaten.
Skjær eplet i terninger og ha i salaten sammen med hakkede, ristede mandler, biter av fetaost og edamamebønner.
Skjær kyllingfileten i tykke skiver og server sammen med salat og fries. Et hjemmebakt rundstykke er også godt ved siden av.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing
Quinoa og avokado på glass
Buddha Bowl
Mango chicken bowl