Salat med grillet kylling og søtpotetfries
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En spennende oppskrift fra Gitte og Filip.
Slik gjør du
Kylling:
Sett ovnen på 200 grader (gjerne varmluft med grill).
Legg kyllingfileter i en ildfast form og smør på et godt lag med pesto. Sett formen midt i ovnen og bak i 30–40 minutter. NB: her er det viktig å følge med så kyllingfileten hverken blir tørr eller for lite stekt. Etter ca. 25 minutter kan du kutte et litte snitt i midten for å se om kyllingen er ferdigstekt.
Tips: Du kan også tilberede kyllingfileten på grillen. Da tar du på pesto når den er ferdig grillet.
Søtpotetfries:
Skjær opp søtpotet i staver. Legg dem gjerne i isvann i en time hvis du har tid. Hvis ikke ruller du dem direkte i olje og så i semulegryn, før du danderer på stekebrett.
Du kan sette friesene inn i ovnen over kyllingen når kyllingen har bakt ca halve tiden.
Salat:
Edamamebønner tilberedes enkelt ved å varme bønnene i varmt vann, og presse ertene ut av skallet når bønnene er tint.
Ha grønnkål i en bolle. Skvis over sitronsaft og ha i en klunk olivenolje. Ta avokadoen ut av skallet og bruk hendene til å mose avokadoen inn i grønnkålen. Dette gir en supersaftig og kremet dressing til salaten.
Skjær eplet i terninger og ha i salaten sammen med hakkede, ristede mandler, biter av fetaost og edamamebønner.
Skjær kyllingfileten i tykke skiver og server sammen med salat og fries. Et hjemmebakt rundstykke er også godt ved siden av.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5