Sort surdeigspizza med skivet kyllingfilet og sort oliventapenade
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Sort surdeigspizza med flammegrillet kyllingfilet

60 min | Inspirerende

Imponer med sort surdeigspizza toppet med kylling og tørrstekte cherrytomater.

Ingredienser

Sort surdeigspizza

200 g
surdeigsarter
350 g
vann
40 g
olivenolje
8 g
sepiablekk
350 g
hvetemel
100 g
speltmel
50 g
rugmel
10 g
salt

Sort oliventapenade

200 g
stenfrie sorte oliven
8 g
hvitløk
3 g
chili
10 g
flytende honning
30 g
gul løk
25 g
kapers
10 g
sitronjuice
5 g
eplecidereddik
1 klype
salt og pepper

Tørrstekte cherrytomater

30 g
cherry tomater

Flammegrillet kyllingfilet

2 pk
Flammegrillet kyllingfilet/4 stk Gårdsklekket kyllingfilet

Garnityr

1 håndfull
frisk timian
Nyhet
Sort surdeigspizza med skivet kyllingfilet og sort oliventapenade.

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Imponer med sort surdeigspizza toppet med kylling og tørrstekte cherrytomater.

Slik gjør du

OBS: Surdeig trenger å heve i 12 timer, så til denne retten er det lurt å lage deigen dagen før. Om du ikke har tid til det kan du bruke vanlig pizzadeig.

Sort pizzadeig

Kombiner alle våte ingredienser i en bolle, og rør godt sammen med håndmikser.

Bruk deigkrok for å røre inn de tørre ingrediensene, eventuelt bruk hendene.

Legg deigen i en ren bolle og sett deigen i kjøleskapet i minst 12 timer.

Velv deigen over på en lett melet kjøkkenbenk og del i seks deler.

Form deigklumpene til runde, glatt boller og legg på et brett til heving i minst to timer.

Klem deigbollene ut til pizzabunner.

 

 

 

Sort oliventapenade

Ha alle ingrediensene i en food processor, og mos de sammen til de har den konsistensen du liker (vi foretrekker en finere paste). Avkjøl i kjøleskapet for å få en jevn tapenade.

Cherrytomater

Stek cherrytomatene i en tørr, varm stekepanne til de blir litt mørke i skallet. Rist på pannen med jevne mellomrom, men uten å klemme tomatene til en masse.

Pizza

Skjær Flammegrillet kyllingfilet i skiver. Har du ikke Flammegrillet kylling, bruk Gårdsklekket kyllingfilet

Dekorer pizzadeigen med kylling, tapenade og tomater, salt og pepper.

Stek i ovnen på 250 grader i 5 minutter.

Pynt med frisk timian rett før du serverer pizzaen.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5

Nyhet
Sort surdeigspizza med skivet kyllingfilet og sort oliventapenade.