Syltet kantarell med stjerneanis
30 min | Enkel
Ingredienser
1 l
små kantareller
1.5 dl
eddik 7%
2 dl
sukker
4 dl
vann
1
stjerneanis
2 skiver
ingefær
2 stk
laurbærblad
1 ts
pepperkorn
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bruk den som tilbehør til middag, eller i toast med stekt og skivet kreolsk sandwichfilet
Slik gjør du
Kok opp eddik, sukker og vann. Tilsett stjerneanis, ingefær, laurbærblader og pepperkorn. La det koke et par minutter.
Rens soppen med en soppbørste, og skyll soppen lett i vann. Ha så soppen over i syltelaken og la det koke et minutt til.
Avkjøl helt og ha både soppen og syltelaken over i helt rene og tørre sylteglass. Pass på at laken dekker soppen.
Soppen kan spises etter et døgn i syltelaken, men blir bare bedre og bedre med tid. Oppbevares mørkt og kjølig i månedsvis.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5