Thai-inspirert kyllingsuppe med nudler
20 min | 30 minutter
Ingredienser
1 pk
Kyllingfilet naturell
1 ss
Olivenolje
2 stk
Fedd hvitløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul løk
3 ss
Thai red curry paste
1 ss
Ingefær, revet
1 l
Kyllingbuljong
2 stk
Kokosmelk, boks
5 stk
Blader thai basilikum
1 ss
Fiskesaus
150 g
Risnudler
2 ts
Brunt sukker
stk
Vårløk
1 stk
Håndfull koriander
1 stk
Chili
1 stk
Saften av lime
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lyst på noe asiatisk og spicy til middag? Denne suppen får fart på smaksløkene!
Slik gjør du
- Vask, rens og del grønnsakene.
- Del kyllingen i skiver.
- Varm olivenolje på middels varme i en dyp stekepanne, tilsett kylling og fres raskt i pannen før du tar den ut og legger til side.
- Så tilsetter du hvitløk, paprika og løk. Stek i 3- 4 minutter til løken er myk og blank.
- Tilsett red currypaste og ingefær, og rør rundt i ca. 1 minutt.
- Tilsett buljong og kokosmelk, og bland godt sammen før du legger i kyllingen og noen blader thai basilikum. Kok opp og la det småputre i ca. 7-10 minutter.
- Til slutt tilsetter du fiskesaus, risnudler og brunt sukker. Rør lett sammen og kok til nudlene er møre.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5