slik lykkes du med kyllinglår

Lår

Kyllinglår inneholder mer fett enn kyllingfilet, og av denne grunn binder smaker seg bedre og kjøttet blir saftigere. Kyllinglår brukes nesten utelukkende i det asiatiske kjøkken. Enten med ben eller utbenet. Vi kjenner det utbenede låret best som lårfilet.

Lårfileten og kyllinglåret er vanskelig å ikke lykkes med. Stykningsdelene tåler både steking og grilling godt, og blir sjelden tørre

Tilberedningstips kyllinglår:
Krydre kyllinglårene med salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form, og bak i ovnen på 180 grader i 35-45 minutter, til skinnet er sprøtt og gyllent, og lårene er gjennomstekt. Bruk steketermometer. Lårene er ferdige når steketermometeret viser 72 grader.

Lårfilet:

Mariner lårfileten i hoisinsaus noen timer i kjøleskapet. Pensle over et tynt lag med sterk chilisaus, eksempelvis sriracha og ha på grillen.

Server med kuttede gultrøtter, vårløk, agurk og syltet rødløk enten i nydampede steambuns eller server med nudler.