slik lykkes du med kyllinglår
slik lykkes du med kyllinglår
Lår
Kyllinglår inneholder mer fett enn kyllingfilet, og av denne grunn binder smaker seg bedre og kjøttet blir saftigere. Kyllinglår brukes nesten utelukkende i det asiatiske kjøkken. Enten med ben eller utbenet. Vi kjenner det utbenede låret best som lårfilet.
Lårfileten og kyllinglåret er vanskelig å ikke lykkes med. Stykningsdelene tåler både steking og grilling godt, og blir sjelden tørre
Tilberedningstips kyllinglår:
Krydre kyllinglårene med salt, pepper og timian. Legg i en ildfast form, og bak i ovnen på 180 grader i 35-45 minutter, til skinnet er sprøtt og gyllent, og lårene er gjennomstekt. Bruk steketermometer. Lårene er ferdige når steketermometeret viser 72 grader.
Lårfilet:
Mariner lårfileten i hoisinsaus noen timer i kjøleskapet. Pensle over et tynt lag med sterk chilisaus, eksempelvis sriracha og ha på grillen.
Server med kuttede gultrøtter, vårløk, agurk og syltet rødløk enten i nydampede steambuns eller server med nudler.