VÅRE Inspiratorer
For å lage de beste og mest folkelige oppskriftene til vår Gårdsklekkede kylling har vi, både fått med oss en mesterkokk og en rekke matinspiratører.
Håper du også lar deg inspirere.
ANETTE SELNES
«Fokuset mitt er på ren og næringsrik mat laget fra bunnen av, som både smaker godt og er oppbyggende for kroppen.»
Anette Selnes står bak bloggen anetteselnes.no der hun inspirerer til ren mat, naturlig helse og en roligere livsstil. Anette praktiserer «slow life og slow food» som er en bevegelse som tar vare på tradisjonelle former for matlaging, som går imot tidklemma, fast food og matsvinn. «Slow food» støtter opp om miljøvennlig matproduksjon og kortreist mat.
Anette sine kjerneverdier er kvalitet fremfor kvantitet. Hun inspirerer til å ta vare på hverdagsmagien- det er de små tingene som gjør livet stort.
Her kan du bli bedre kjent med Anette og hennes matvisjon, og prøve ut de tre oppskriftene hun har laget for oss med Gårdsklekket hel kylling.
ANETTES GÅRDSKLEKKET KYLLINGOPPSKRIFTER
En lun blomkålsuppe, laget på kraft, blomkål, pastinakk og sellerirot.
BlomkålsuppeFestkylling stekt over 8 timer med saltbakte mandelpoteter og skysaus.
FestkyllingLag en nydelig kraft på hel kylling til bruk i varmende supper eller sauser.
KyllingkraftNEVADA BERG
«Å inspirere og leve bevist. Å verdsette ikke bare maten, men hverandre. Og selvfølgelig å dele en del av mitt hjem, mitt Norge, til deg»
Nevada Berg er opprinnelig fra Utah. Hun står bak den suksessrike bloggen www.northwildkitchen.com
I 2016 startet hun bloggen North wild kitchen for å dele den norske matkulturen gjennom fortellingene, oppskriftene, tradisjonene og kulturen. Etter kun 9 måneder vant hun Blog of the year i Saveur Magazine. Det satte fart på ting og i 2018 gav hun ut sin første kokebok som ble tilgjengelig på Tysk, norsk og engelsk.
Nevada er opptatt av lokale råvarer, tradisjonsrik mat og historiene bak matkulturen. Hun eksperimenterer med gamle mattradisjoner og lager sin egen vri. Hennes lidenskap for naturen, og det å bruke mat som hun sanker i skogen, dyrker selv eller avler opp gjør hennes matlaging ren og enkel. Nevada sine kjerneverdier er å leve sakte, og verdsette naturen og det vi har rundt oss.
Her kan du bli bedre kjent med Nevada og hennes matvisjon, og prøve ut de tre oppskriftene hun har laget for oss med Gårdsklekket kylling.
NEVADAS GÅRDSKLEKKET KYLLINGOPPSKRIFTER
Lun, god og høstlig kyllingsalat med tyttebærdressing, nøtter og fenalår. Med Gårdsklekket kyllingbryst.
Høstlig kyllingsalatNydelig kremet «alt-i-en-panne», med byggryn og sopp som passer godt til kalde kvelder.
Kremet kyllinglårOvnsgrillet hel kylling stykket opp før steking, på en seng av med rotgrønnsaker, hasselnøtter og salvie.
Ovnsgrillet kyllingSILJE FEIRING
«Når råvarene er gode kan man lage enkel, smakfull og nydelig mat med kun noen få ingredienser.»
Silje Feiring bor på Kapp på Toten. Hun er ansiktet bak den suksessfulle matbloggen spoon.no, der hun inspirerer til å lage nydelig mat. Til daglig jobber hun med oppskriftsutvikling for forskjellige aktører.
Kvalitetstid for Silje er å lage mat sammen noen hun er glad i, da er det ikke bare måltidet som er verdifullt, men også gleden av å skape noe sammen. Hun er spesielt glad i å lage mat sammen sønnen sin, og mener at når barn kan ta del i matlagingen, så er det lettere å få dem til å smake på nye ting.
Her kan du bli bedre kjent med Silje og prøve ut oppskriftene hun har laget for oss med Gårdsklekket kylling.
Få mer inspirasjon til å slippe barna til på kjøkkenet herSiljes beste og enkleste kyllingretter
Kyllingwraps med avokadokrem og syltet rødløk
Kyllinglår med tomat & peanøttsaus